Zwem samen de Zwem4daagse – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Als deelnemer aan de Zwem4daagse zwem je elke avond 250 of 500 meter. Daarnaast zijn er bij veel Zwem4daagsen leuke activiteiten naast het zwemmen. Als je vaker zwemt is meedoen vast een makkie, maar als je niet zo vaak in het water te vinden bent of als je die baantjes wat gevarieerder wilt maken, hebben we een paar handige tips voor je.

Bereid je voor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren hoe je de baantjes gaat zwemmen. Vind je het maar saai om tien keer van de ene naar de andere kant van het bad te zwemmen? Maak het dan leuker door in ieder baantje van slag te wisselen of door je tijd bij te houden en iedere avond te proberen net iets sneller te zwemmen. Doe voordat je het water in duikt een korte warming-up op de kant. Spring onder de douche, doe je slippers uit en geef je stempelkaart af bij het startpunt. Klaar voor de start, af!

In het water

Zodra je het water in springt zit je nog boordevol energie. Maar ga niet te snel van start, begin rustig. Blijf goed aan de rechterkant van jouw baan, zodat je niet botst met andere zwemmers. Ga alleen naar links als je iemand wilt inhalen. Ben je moe, rust dan even uit bij het startblok of in het ondiepe deel van het zwembad. Let erop dat je rustig blijft ademhalen en zet goed af bij de keerpunten. Dat scheelt je weer een paar meter zwemmen.

Op de kant

Zitten je baantjes er weer op voor vandaag? Trek dan als je uit het bad komt je slippers aan en doe een handdoek om of trek een badjas aan zodat je het niet koud krijgt. Vergeet niet je stempelkaart op te halen bij het startpunt. En na de vierde dag wacht natuurlijk de beloning: je medaille!

Samen zwemmen

Samen met je ouders, broertjes, zusjes, vrienden of vriendinnen zwemmen is natuurlijk veel leuker dan alleen. Neem ze mee, dat maakt het zwemmen gelijk een stuk makkelijker en gezelliger. Wil je weten waar bij jou in de buurt binnenkort een Zwem4daagse is? Gebruik dan het handige zoekscherm op Zwem4daagse.nl.

 

 

Bron: Zwem4daagse.nl

Foto: KNZBWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment