Zomertip: Safari-joggen en wild spotten op de Veluwe

Evelien Koster


Bij Safari-Joggen combineer je hardlopen met het spotten van wild op de Veluwe. De meeste dieren laten zich niet zomaar zien, dus ga je voor de zon op gaat of tijdens de avondschemering op pad. Om het wild niet te veel te laten schrikken is het beter om niet al te felle kleding te dragen. De gidsen die je meenemen zijn echte wildspotters en kunnen je onderweg veel vertellen over de dieren. 

Big Five

Voor je het weet sta je oog in oog met één van de Big Five van de Veluwe. Bij die vijf horen: wilden zwijnen, damherten, reeën, een vos en de koning van de Veluwe: het edelhert. De gidsen kennen elk paadje in de prachtige omgeving van de zuidelijke Veluwe en zorgen dus ook dat je niet hoeft te struikelen over een boomwortel. 

Je kunt bij het Safari Joggen kiezen uit routes van 6, 9 of 13 kilometer  en zelfs in overleg tot we 25 kilometer. De kans op het spotten van wild is het grootst van begin mei tot eind september. De natuur is onvoorspelbaar, het kan dus soms gebeuren dat je geen wild tegenkomt. 

Respect voor de natuur

Het Safari-joggen gebeurt met respect voor de natuur. Om de wilde dieren niet te storen loop je in kleine groepen, blijf je op de paden en word je gevraagd zo stil mogelijk zijn. De inkomsten van het Safari-joggen worden trouwens gedeeltelijk in projecten van de natuurbeherende instanties geïnvesteerd. 

Bron: Safari Joggen 

Foto: Shutterstock Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment