Zomeravondvoetbal: ontspannen in conditie blijven

Evelien Koster


De ontknoping van de voetbalcompetitie is altijd een spannende tijd: waar het ene team strijdt om het kampioenschap, moet het andere team knokken tegen degradatie. En als vervolgens duidelijk is op welke plaats je in de competitie bent geëindigd, dan zit het voetbalseizoen er weer op en daarmee ook de trainingen met je teammaatjes.

Zomeravondvoetbal

Natuurlijk kun je dan in de zomermaanden zelf iets op touw zetten, bijvoorbeeld voetballen in het park of op een veldje in je buurt. Maar het is nog leuker om gewoon bij je club een balletje te blijven trappen. En om daarop in te spelen, is de KNVB gestart met Zomeravondvoetbal.

Conditie op peil houden

Steeds meer voetbalclubs hebben één of meer kunstgrasvelden, en daarop kun je ook in de zomer prima spelen. Dat is bovendien een leuke manier om tijdens de zomer je conditie op peil te houden. Zo hoef je in de zomermaanden niet over te schakelen op een andere sport om fit te blijven en hoef je ook niet als teamsporter ineens in je eentje te trainen.

Contact houden

Bovendien kun je contact houden met je teammaatjes en andere clubgenoten. Ook zorgen zonnige zomeravonden vaak voor nog meer voetbalplezier, net als het feit dat er even geen druk is van winnen of verliezen, al is elke club ook vrij om een competitief element aan het Zomeravondvoetbal te koppelen. Verder mag de club zelf kiezen of het Zomeravondvoetbal alleen voor de leden is of ook voor sporters die niet lid zijn van de vereniging.

Informeer bij jouw vereniging

Elke club organiseert het Zomeravondvoetbal zelf. Informeer dus bij jouw vereniging of bij de club in jouw buurt of je daar ook in de zomer door kunt voetballen als dit iets voor jou is. En wees er snel bij om je op te geven, want voor je het weet is de competitie voorbij en gaat het Zomeravondvoetbal al van start.

Bron: KNVB

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment