Word wereldrecordhouder! – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Van 26 juni tot en met 5 juli vindt een bijzonder evenement plaats in ons land: in maar liefst vier speelsteden – Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Apeldoorn – binden topbeachvolleyballers de strijd met elkaar aan om het wereldkampioenschap.

D-day

Tijdens dit toernooi is er zeker niet alleen maar aandacht voor professioneel beachvolleybal. Iedereen die zin heeft in een potje volleybal in het zand komt aan zijn trekken. Zo is er op zaterdag 27 juni de unieke kans om in het Guinness Book of Records opgenomen te worden! Op het strand van Scheveningen worden meer dan 300 beachvolleybalvelden uitgezet, die op D-day door meer dan 1.610 spelers bespeeld zullen moeten worden om de recordpoging te doen slagen.

De wereldrecordpoging, georganiseerd door de Nederlandse volleybalbond (Nevobo) en sponsor CheapTickets.nl, wordt het grootste side event voor amateurs tijdens het WK beachvolleybal. Michelle Mencke van Nevobo: “Wij vinden het geweldig dat amateurs niet alleen de Nederlandse beachvolleybaltoppers kunnen aanmoedigen tijdens het WK, maar ook zelf actief kunnen zijn in de sport. De Nevobo vindt topsport erg belangrijk en is er natuurlijk enorm trots op een WK in eigen land te mogen organiseren, met voorafgaand een uitgebreid breedtesportprogramma. Een belangrijke factor voor succes in topsport ligt immers in een sterke basis in de breedtesport. Dit soort side events zorgt ervoor dat meer doelgroepen in contact komen met de sport beachvolleybal, wat kan resulteren in meer beoefenaars van de sport.”

Erop en erover

Het is voor het eerst dat een dergelijke poging wordt ondernomen in Nederland. Michelle Mencke: “Het vergt enige tijd en moeite om in aanmerking te komen voor een heuse status in het Guinness Book of Records. Voor je zo’n aanvraag doet, wil je ook wel zeker zijn dat je het record gaat verbreken!”

Het huidige record staat op naam van Heatwave for SickKids Beach Volleyball Tournament en is gevestigd in Canada, in juli 2014. Number to beat: 1.610 deelnemers. En dat lijkt te gaan lukken! Eind mei stond de teller al op 1.300 aanmeldingen, zo liet de volleybalbond weten via Facebook, en inmiddels nadert het aantal ingeschreven deelnemers de kaap van 1.600.

Maar daarmee neemt de organisatie geen genoegen. Zij legt de lat hoger en gaat voor 3.000 deelnemers en een glansrijke vermelding in het Guinness Book of Records. Erop en erover noemen we dat…

Toernooiopzet

Wees gerust, je hoeft echt geen ervaring met beachvolleybal te hebben om te kunnen meedoen. Iedereen kan onderdeel zijn van deze wereldrecordpoging, elk team op zijn eigen niveau. Er worden verschillende toernooien georganiseerd, die allemaal op verschillende tijden plaatsvinden.

Michelle Mencke: “Met al die verschillende toernooien proberen wij zo veel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met deze heerlijke sport! Zo is er het Beach Volleyball Circuit voor alle leeftijden en alle niveaus, en het Junior Beach Circuit en het CMV Beach voor de jeugdige beachvolleyballiefhebbers. Maar er is ook oog voor andere doelgroepen. Bedrijven kunnen zich met teams aanmelden voor het Coolcompaniestoernooi, een mooi moment om te netwerken aan het net. En het is ook nog mogelijk om samen met wat vrienden een veld te huren en daar onderling een potje te spelen. Daarnaast zijn er gesloten toernooien, zoals het ‘Sportbondentoernooi’, de ‘Battle of the Cities’, speciaal voor medewerkers van de gemeentes van de WK-speelsteden, en natuurlijk het ‘Bas van de Goor Foundation toernooi’.”

Heerlijk dagje

Door de toernooiopzet speel je tegen min of meer gelijkwaardige tegenstanders. Uiteraard is er tussen de wedstrijden door voldoende gelegenheid om je familie en vrienden aan te moedigen, te genieten van een hapje en een drankje in een van de vele strandpaviljoens of te kijken naar andere wedstrijden.

En dan zijn er nog tal van andere leuke side events op de dag van de wereldrecordpoging. Zo kun je het tegen ervaren zitvolleyballers opnemen in een beachzitvolleybalwedstrijd. De jeugd kan zich vermaken met allerlei gave opblaasbare volleybalattracties bij de Join Volleybal-bus. De oudere jeugd en volwassenen kunnen kennismaken met bossaball, een sport op springkussens en trampolines, een combinatie van volleybal, voetbal en acrobatiek.

Doe mee!

Inspanning én ontspanning, als dat geen recept is voor een heerlijk dagje Scheveningen!

Dus houd je van zon, zee en strand en ben je graag sportief actief? En wil je ervoor zorgen dat het record voorlopig in Nederlandse handen blijft? Meld je aan en word ook wereldrecordhouder!

Met korting naar het WK

Wil je ook de ware beachvolleybaltoppers in actie zien? Dat kan! Deelnemende teams kunnen met korting tickets aanschaffen voor de WK-wedstrijden op 27 juni in het stadion op de Hofvijver in Den Haag. Een unieke belevenis, niet alleen vanwege het topsportspektakel dat je daar zult bijwonen, maar ook door het zeer bijzondere decor. De avondtickets kosten je slechts 2,50 euro per stuk (exclusief servicekosten en zolang de voorraad strekt). Wees er dus snel bij!

Meer informatie over het WK beachvolleybal vind je hier.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment