Word vrijwilliger bij de EK atletiek 2016!

Evelien Koster


De Europese kampioenschappen atletiek komen naar Amsterdam! Begin juli 2016 gaan 1.300 atleten uit vijftig landen op jacht naar medailles in maar liefst 44 atletiekdisciplines. Het historische Olympisch Stadion van Amsterdam vormt het strijdtoneel van dit unieke tweejaarlijkse sportevenement, dat voor de eerste maal in Nederland gehouden wordt. Maar dat is niet het enige dat Europa van Amsterdam te zien krijgt. Voor de kwalificaties van het speerwerpen en het discuswerpen wordt een uitstapje gemaakt naar het Museumplein. Atletiek in het hart van de stad, een eeuwenoude sport tegen een eeuwenoud decor.

Stormloop

De organisatie van het EK is op zoek naar enthousiaste atletiekliefhebbers die van dit evenement een groot succes willen maken. En zoals je van de aanhangers van de moeder aller sporten mag verwachten, is de stormloop op deze gewilde baan al begonnen. Op dag 1 werd de 500ste aanmelding geteld! Atleet Gregory Sedoc laat je zien waar de organisatie zoal hulp bij kan gebruiken:

 

Waar liggen jouw talenten?

Bij de organisatie van zo’n groot sportevenement zijn er onnoemelijk veel taken te verdelen. Je kunt bij je aanmelding drie voorkeuren opgeven voor de verschillende functies waarvoor er mensen gezocht worden. Er zit altijd wel een baantje bij dat je aanspreekt! Een korte menukaart:

  • Wat te denken van Medewerker vrijwilliger services of Team attaché bij het team Back office & Vrijwilligers services?
  • Of Medewerker materiaalploeg, wedstrijdsecretariaat, anti-doping, medisch of event presentation & ceremoniën bij de groep Competitie?
  • Ben je meer geïnteresseerd in een logistieke functie, dan kun je je aanmelden voor Medewerker transport, Gastvrouw/gastheer, Accreditatie & ticketing, Verwijzer/steward of Medewerker logistieke ondersteuning.
  • Heb je meer met media en promotie, bekijk dan eens de functies die er binnen dat team beschikbaar zijn: Medewerker promotieteam, Medewerker redactie of Medewerker pers & media.
  • Of meld je aan als Medewerker side-events, waarbij je van het EK atletiek meer maakt dan een atletiekwedstrijd van vijf dagen en op bezoek gaat bij verenigingen en scholen rondom het sportevenement.

Eisen

Vrijwilliger word je niet zomaar, er wordt ook iets van jou verwacht:

  • Je bent op 1 juli 2016 minimaal 16 jaar.
  • Je moet van 5 tot en met 10 juli 2016 elke dag ten minste één shift beschikbaar zijn.
  • Je beheerst in elk geval de Nederlandse óf de Engelse taal.
  • Je bent bereid een vrijwilligersovereenkomst te tekenen vlak voor de EK.
  • Je beschikt over veel enthousiasme, een grote inzet, bent gastvrij en voelt passie voor het evenement.

Wat krijg je ervoor terug?

Naast een onvergetelijke ervaring, contact met een enorm grote club gelijkgestemden, een kijkje achter de schermen van een evenement van wereldformaat en de gelegenheid om Nederland op de atletiekkaart te zetten, wordt er ook op andere vlakken goed voor je gezorgd. Vrijwilligers maken immers het evenement. Zo ontvang je voorafgaand aan het EK een professioneel kledingpakket, inclusief schoenen, van een toonaangevend sportmerk. Ook kun je een Inspiratiesessie bijwonen, waarbij je alle andere vrijwilligers kunt ontmoeten en de laatste informatie krijgt. Tijdens het evenement krijg je natuurlijk goed te eten en te drinken. Indien je tijdens je shift een vrij momentje hebt, krijg je toegang tot de tribune om de sfeer te proeven in het stadion. Daarnaast ontvang je twee vrijkaartjes om een sessie op de tribune te bekijken of om vrienden en familie langs te laten komen. Voor welke sessies deze kaarten zullen zijn, wordt in juni 2016 bekendgemaakt. Op de laatste dag van de EK wordt er een spetterend slotfeest georganiseerd om alle vrijwilligers te bedanken. Na afloop ontvang je een certificaat.

Meld je aan!

Wil jij een steentje bijdragen aan dit grootse evenement? Krijg je er energie van om zes dagen lang ondergedompeld te zijn in een sfeer van topsport? Wil jij onderdeel zijn van een hecht team van 1.750 vrijwilligers? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor de EK atletiek in Amsterdam en werk samen met de organisatie toe naar ‘Athletics like never before’!

Bron en foto: EK Atletiek Amsterdam 2016Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment