Word een lopend lichtkunstwerk! – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Als deelnemer aan deze fun run over 5,5 kilometer loop je niet alleen langs de mooie lichtinstallaties, maar vorm je met de andere lopers één groot lopend lichtkunstwerk. Je start op Strijp-S, loopt dwars door een verlicht Eindhoven en finisht op het Stadhuisplein. Daar sluit je samen met alle GLOW Run-deelnemers groots af.

Wees creatief

Je gaat dus niet zomaar een stukje hardlopen. Met de GLOW Run wordt een extra kunstwerk toegevoegd aan de laatste avond van het lichtkunstfestival. Samen met 2.500 andere deelnemers creëer je één grote lichtslang langs de meest indrukwekkende lichtkunstwerken.

De slang van mensen wordt van licht voorzien door het unieke GLOW Run-shirt en enkele GLOW-gadgets die je ontvangt bij de aankoop van je ticket. Je mag ook gerust zelf lichtgevende voorwerpen meenemen tijdens de run. Wees creatief en haal alles uit de kast om volledig te ‘shinen’.

Conceptualisering

“De GLOW Run moet een evenement zijn van en vóór de stad Eindhoven”, vertelt Niels Cannegieter, eigenaar van het Eindhovens organisatiebureau Thinc ahead. Samen met onder andere Media Outlaws, MB Business Promotion, Eindhoven Atletiek, Paul Raats Creative Views en Stichting GLOW ontwikkelde hij het concept voor de GLOW Run Eindhoven. Samen gaan zij het evenement organiseren.

De GLOW Run is een mooi voorbeeld van de conceptualisering die gaande is binnen de loopsport. Niet langer staat puur het ‘hardlopen’ centraal, het draait meer en meer om de beleving en het decor waarbinnen het evenement plaatsvindt. Initiatiefnemer Cannegieter beaamt dit: “Naast het plaatsen van klokken bij start- en finish doen we niet aan tijdregistratie. Het moet vooral een beleving zijn om mee te lopen. We starten dan ook pas vanaf 23.00 uur en de afstand is voor iedereen toegankelijk.”

Je mag dus gedurende de run gerust even stilstaan bij een van de vele lichtobjecten langs het parcours. Als je er maar rekening mee houdt dat anderen wellicht liever doorlopen.

Uniek

Cannegieter is trots op zijn evenement: “Met de entourage van GLOW hebben we een uniek parcours dat hardlopers nergens anders in Nederland of zelfs in de wereld kunnen treffen.”

Toch heeft de GLOW Run wel iets weg van de Electric Run, een loop die in meerdere steden (wereldwijd) wordt georganiseerd en afgelopen maart in Amsterdam werd gehouden. Bij de Electric Run dragen deelnemers fluoriserende kleding en wordt met licht en muziek een bijzondere sfeer gecreëerd. Volgens Ben Tobben, eigenaar van Media Outlaws, komt dit element inderdaad terug bij de GLOW Run: “De deelnemers krijgen gadgets en een innovatief shirt, waarmee de groep zich als een grote lichtslang over het parcours begeeft.” Waar het parcours van de Electric Run echter wordt ‘opgevrolijkt’ met licht, lijkt er bij de nieuwe loop in Eindhoven sprake te zijn van een veel groter geheel. Niet alleen omdat het parcours langs tientallen kunstwerken voert, maar ook doordat het in verbinding staat met het festival. Tobben: “We zijn met Stichting GLOW in gesprek om te kijken of we één of meerdere kunstwerken kunnen laten reageren op de hardlopers. De GLOW Run is dus eigenlijk een extra kunstwerk op de bestaande route.”

Be Part of Art!

De GLOW Run wordt gehouden op zaterdag 14 november 2015 in Eindhoven. Wil je ook een lopend lichtkunstwerk worden? Wees er dan snel bij. Er zijn slechts 2.500 plaatsen beschikbaar. Bovendien kun je tot 15 september met korting inschrijven. Kijk voor meer informatie over het evenement op Glowruneindhoven.com

Bron: Sportnext.nl

Foto’s: GLOW Run

 Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment