Word een echte hardloper met Start to Run

Evelien Koster


Je eerste kilometers hardlopen. Een lekker loopritme vinden. Volhouden. Juist die eerste stappen als hardloper zijn vaak het moeilijkst. De Atletiekunie helpt je daar een handje bij met de hardloopcursus Yakult Start to Run, waarin je van een professionele trainer leert hoe je op een verantwoorde manier kunt hardlopen.

In september van start

De hardloopcursus wordt gegeven op meer dan honderd locaties in heel Nederland. Veel groepen gaan begin september (of in de laatste dagen van augustus) van start, dus nu is hét moment om je in te schrijven. Heb jij nog niet zo veel ervaring als hardloper? Dat geeft helemaal niks, want iedereen kan meedoen aan Start to Run, of je nu een dijk van een conditie hebt of na een paar honderd meter al buiten adem bent.

Stok achter de deur

Je traint bij Start to Run in een groep, omdat samen lopen nu eenmaal veel leuker is én goed voor je motivatie. Dat merkte ook de 43-jarige Monique. “Samen trainen en helemaal vanaf nul beginnen was precies wat ik nodig had, bleek later wel. Start to Run gaf me een stok achter de deur. Het lukte mijzelf nooit alleen, trainen in een groep heeft enorm geholpen.”

25 minuten hardlopen

Tijdens Start to Run leer je in zeven weken om 25 minuten achter elkaar hard te lopen in jouw tempo. De groepslessen duren ongeveer anderhalf uur. Je leert daar ook wat de juiste loophouding en -techniek zijn en krijgt handige tips over hardloopschoenen en -kleding en over eten en drinken. Ook maak je samen met de trainer een schema zodat je de rest van de week zelf kunt lopen, of samen met één van je nieuwe hardloopmaatjes. Met hen kun je ook na afloop van de cursus blijven trainen.

Eigen tempo

Maarten (43) loopt dankzij zijn deelname aan Start to Run inmiddels zelfs nog langere afstanden, iets wat hij zelf nooit verwacht had. “Voorheen was mijn slogan: als je mij ooit ziet hardlopen, dan ben ik ziek… Nu een jaar later loop ik nog met dezelfde loopgroep en lopen we met zijn allen 10 kilometer, maar nog steeds ieder op zijn eigen tempo.”

Praktische informatie

Voor je deelname aan Start to Run betaal je 49,50 euro. Daarvoor krijg je naast zeven weken looptraining onder begeleiding van een professionele trainer ook huiswerkondersteuning via de Start to Run App met audiocoaching, een cool hardloopshirt, het Start to Run Magazine en vier maanden lidmaatschap van de Atletiekunie. Kijk voor alle informatie over inschrijven en Start to Run locaties op https://www.yakultstarttorun.nl/.

Foto: AtletiekunieWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment