Word burgemeester van Tourdorp Mont Catherine

Evelien Koster


Ter ere van de start van de Tour de France in de Domstad wordt Hoog Catharijne van 1 tot en met 5 juli namelijk omgeturnd tot Tourdorp,. Dit dorp, met de prachtige naam Mont Catherine, krijgt een eigen burgemeester, een boulevard en een Franse markt. Hoog Catharijne zal in de maand juli het Franse joie de vivre ademen.

Tourcultuur

De keuze voor die naam berust niet op toeval: Mont Catherine is een pittoresk dorp halverwege de beruchte Mont Ventoux. Het is beroemd om zijn gezellige markten en winkels en heeft de typische gezelligheid van een klein Frans dorp.

Ingmar Creutzburg, marketingmanager van Corio: “De Tour die haar start in Utrecht kent, is natuurlijk hét moment om dieper in de Tourcultuur te duiken. Mont Catherine sluit hier perfect bij aan, met haar brocante- en foodmarkt, straatmuzikanten, karikatuurtekenaar en petanque.”

Tijdens de Grand Départ zullen zo’n 1 tot 3 miljoen mensen het Utrechtse Mont Catherine passeren. In het Gildenkwartier van Hoog Catherijne zal de Boulevard Grand Départ verrijzen. Je vindt er een expositie over de Tour de France met onder andere de historie van de Tour, inspiratie, (fiets-)art, Tourartikelen en een wand met Fixie’s (ofwel doortrapfietsen).

Burgemeesterschap

Het enige dat het dorp nog mist, is een burgervader of -moeder. Een verantwoordelijke taak, met veel voorrechten die enorm tot de verbeelding spreken, maar zeker ook een flink aantal verplichtingen.

Ervaring in het ambt is geen must. De burgemeester wordt begeleid bij zijn werkzaamheden. Hij of zij krijgt de beschikking over een eigen werkplek in het dorp (met internetverbinding) en een eigen parkeerplek in Hoog Catherijne voor de bijbehorende Eend. Creutzburg: “De burgemeester van Mont Catherine dient affiniteit te hebben met Utrecht en Frankrijk. Kennis van wielrennen en van de Franse taal zijn een pre. De burgemeester, man of vrouw en boven de achttien jaar oud, maakt met het burgemeesterschap kans op diverse Franse prijzen, zoals een week lang de beschikking over een Citroën 2CV [de welbekende Eend, red.], een Frans cadeaupakket, huisvesting in Mont Catherine en een reischeque naar Frankrijk.”

Meld je aan!

Zie jij het helemaal zitten om enkele dagen met de burgemeestersketting door Hoog Catharijne te lopen en de scepter te zwaaien over het eerste Nederlandse Tourdorp? En schrik je niet terug van optreden in de media, het ontvangen van gasten en de verplichtingen die horen bij het ambt van een burgemeester? Geef je dan vandaag nog op!

Tot en met 14 juni kun je je aanmelden via www.montcatherine.nl/aanmelden. Na aanmelding worden vijf kandidaten geselecteerd, die van 15 tot en met 24 juni hun beste beentje voor zetten tijdens een heuse campagne. Op vrijdag 26 juni wordt de burgemeester van Mont Catherine gepresenteerd aan het volk, waarna het echte werk kan beginnen.

Bron en foto: ddk.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment