Wie is de uitblinker van jouw vereniging?

Evelien Koster


Bij het gros van de sportverenigingen staan vooral spelers uit de selectie, toptalenten en coaches in de schijnwerpers. Toch zouden zij hun sport niet kunnen uitoefenen als er niet wekelijks iemand klaarstond om de velden te onderhouden, de materialen klaar te zetten of de wedstrijdformulieren te verwerken. Het zijn vooral de vrijwilligers die een sportvereniging draaiende houden en zich in weer en wind inzetten voor hun club. Zij maken het verschil voor sporters: van amateur tot olympisch atleet.

Vrijwilligers dragen bij aan een topsportcarrière

Topsporters als Ellen Hoog (hockey), Marianne Vos (wielrennen), Edith Bosch (judo) en Sjoerd Hamburger (roeien) weten dat als geen ander. In het kader van de olympische campagne ‘Het aandeel van’ nomineerden ze daarom allen een vrijwilliger die naar hun mening een uitblinker is op de club. Ellen Hoog: “Floortje Joosten, op de club beter bekend als ‘Kip’, is heel belangrijk geweest in mijn hockeycarrière. Mijn eerste jaar in de hoofdklasse was best zwaar en door haar durfde ik door te zetten. Zoals ze altijd voor me klaarstond en af en toe de spanning doorbrak, is onbetaalbaar.” Als eerbetoon en om haar te bedanken heeft Ellen, in samenwerking met Rabobank en rapper Sef, een verrassende video voor Kip gemaakt.

Naast Hoog bedankte judoka Edith Bosch een van haar eerste jeugdtrainers, terwijl Sjoerd Hamburger zijn grote waardering uitsprak voor ‘verenigingsman’ Kees. “Kees is een echte verenigingsman: hij heeft me toch een beetje opgevoed en me geleerd dat je, wanneer je iets echt leuk vindt, je ervoor moet gaan”, vertelt de succesvolle roeier. “We maken nog altijd grappen over een mooie, oude stopwatch die hij ooit had. We dachten dat ik een ongelooflijke recordtijd geroeid had, maar het bleek dat zijn stopwatch te oud was en niet goed werkte.”

Elke uitblinker verdient een eerbetoon

Elke sporter, van amateur tot topsporter, kent wel iemand binnen de vereniging die zijn beste beentje voorzet en wekelijks voor iedereen klaarstaat. Maar wie is de uitblinker van jouw vereniging? Is het je coach, een teammaatje of toch de kantinejuffrouw? Op de website www.hetaandeelvan.nl kun je van april tot en met augustus jouw persoonlijke uitblinker een podium geven. Door simpelweg enkele gegevens van de vrijwilliger in te vullen, een foto te uploaden en te vertellen wat jouw uitblinker zo bijzonder maakt, wordt jouw eerbetoon vereeuwigd op de campagnewebsite van Rabobank.

undefined

De leukste en meest originele inzendingen worden er door de Nederlandse bank uitgepikt. Zit je daarbij, dan maak je kans om samen met Rabobank en een reclamebureau jouw eerbetoon te verfilmen. Met een bekende Nederlander en jouw persoonlijke uitblinker wordt vervolgens een video gemaakt, welke onder meer vertoond zal worden op de onlinekanalen van de bank en mogelijk in een reclamevideo tijdens de Olympische Spelen. Kun je niet kiezen en zijn er naar jouw mening meerdere uitblinkers binnen jouw club? Geen probleem: je mag zo veel uitblinkers opgeven als je wilt!

 

Op de header-foto: Kees Buijsrogge, Floortje Joosten, Sjoerd Hamburger, Ellen Hoog, Boy Prevos, Edith Bosch, Henk Vos en Marianne Vos (van links naar rechts).

Beeld: RabobankWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment