Wearable technology: jouw persoonlijke sportschoenen

Evelien Koster


De uitvinders van ShiftWear zijn verantwoordelijk voor deze mogelijke revolutie in de schoenenwereld. Het sneakermerk gaat zijn schoenen voorzien van zogenaamde e-paperschermen. Daarop kunnen dragers een afbeelding of animatie naar keuze laten weergeven. Dit gaat door middel van een bijbehorende app, waarmee je een nieuw design kunt inladen op je schoen. Je kunt zelf een ontwerp maken of een al bestaand design aanschaffen.

Stroom

Dankzij de speciale app voorzie je je sneakers met een paar drukken op de knop van een geheel nieuw uiterlijk. De ShiftWear-schoenen worden gemaakt van kevlar, wat ervoor zorgt dat de zool vrijwel niet slijt. Uiteraard heb je naast de app ook toegang tot een elektriciteitsvoorziening nodig, om de batterijen op te laden. Heb je de schoenen aan, dan zorgt de Walk-n-charge-technologie ervoor dat je niet zonder power raakt. E-paper verbruikt overigens alleen stroom als de afbeelding ververst wordt.

 

Crowdfundingsactie

De kosten voor het goedkoopste model van deze supermoderne sneaker bedragen 150 dollar, ofwel 140 euro. De eerste ‘customizable’ sneakers zullen waarschijnlijk in de herfst van 2016 op de markt komen. ShiftWear is namelijk een crowdfundingsactie gestart op Indiegogo en het beoogde bedrag van 25.000 dollar is al ruimschoots behaald.

Hardloopschoenen

Voorlopig kun je alleen nog sneakers zelf ontwerpen, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat ook de grote schoenenmerken zoals Nike, Puma en adidas zich op deze markt gaan begeven. Dan sta je mogelijk in de fitnesszaal met je eigen ontworpen schoenen of heb je je persoonlijke hardloopschoenen.

Uniek

Wie weet wanen we ons in de toekomst dus allemaal ontwerper en zijn onze schoenen daadwerkelijk uniek. Meer informatie vind je op de website van ShiftWear.

 

Bron: Sportnext.nl

Foto: ShiftWearWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment