Water jetpack: vliegen op waterkracht

Evelien Koster


De zomer is het ideale moment om kennis te maken met water jetpack, een sport waarbij je met een soort rugzak om het water opgaat. Via een grote slang ben je aangesloten op een waterscooter, die fungeert als een grote pomp. De stuwing van de waterstralen hebben zoveel kracht dat ze je optillen uit het water en je zo laten ervaren hoe het voelt om te vliegen op waterkracht.

Portie lef

De water jetpack haalt snelheden tot wel 35 kilometer per uur en kan je tot tien meter boven het water laten uitstijgen. Water jetpack is voor iedereen, maar een portie lef komt goed van pas als je je aan deze watersport waagt. Gewoon over het water vliegen is al super, maar echte durfals voeren met behendigheid de gaafste stunts uit terwijl ze in de lucht zijn. Je waant je net een held in een spectaculaire actiefilm. 

Waar doe je het?

Water jetpack is in Nederland een nog vrij nieuwe sport en zit niet standaard in het activiteitenaanbod van elke watersportvereniging of surfschool, maar op verschillende plekken in Nederland kun je al kennismaken met deze gave sport. Het kan bijvoorbeeld in Scheveningen en op de Kagerplassen.

Met dit filmpje krijg je al voorproefje van de mogelijkheden met een water jetpack:  

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment