Wat is tafelijshockey? – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Een ‘zomers kampioenschap met een ijskoud randje’, zo omschrijft de organisatie het WK tafelijshockey dat op maandag 28 augustus van start gaat. Decor van dit kampioenschap is een strandhotel, het strand en de duinen in Camperduin.

IJskoud

Ook al schijnt de zon op je gezicht, als deelnemer aan tafelijshockey is het de bedoeling dat je onder alle omstandigheden ijskoud blijft. Het gaat er tijdens een wedstrijd namelijk fanatiek aan toe. Niet dat het nodig is om beschermende kleding te dragen of om schaatsen en een helm aan te schaffen, maar je moet wel goed gefocust en vingervlug zijn om er met de overwinning vandoor te gaan.

Geen echte pucks

Bij tafelijshockey gebruik je geen echte pucks, maar speel je met oude Duitse marken. De uitdaging is om deze marken met vingervlugge handigheidjes in het doel van je tegenstander te krijgen om zo te scoren. Een wedstrijd duurt twee keer tien minuten, met een korte pauze tussendoor. Daarna gaat de winnaar er met de pot vandoor.

Voor het eerst in Nederland

Over de hele wereld zijn er meer dan 10.000 spelers uit 25 verschillende landen die tafelijshockey beoefenen. Het was in 2017 voor het eerst dat het WK in Nederland werd gehouden. Hier kwamen onder andere deelnemers uit Nederland, Duitsland en Zwitserland naartoe.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig naar tafelijshockey of zelfs fan van een van de spelers? Bekijk dan het videoverslag van het Noordhollands Dagblad!

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment