voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Het doel van midweekroeien is om op een doordeweekse dag roeiers bij elkaar te brengen en in een sportieve en leuke sfeer te laten roeien. Dat kan op je eigen vereniging zijn, maar op uitnodiging of verzoek ook bij een andere roeivereniging.

Basisniveau

Het midweekroeien is bedoeld voor sporters die al ervaring met roeien hebben. Het geven van instructie valt in principe niet onder het midweekroeien, al is je vereniging er vrij in om het op haar eigen manier te organiseren. Heb je voldoende roei- en stuurvaardigheid op basisniveau, dan kun je zeker meedoen. Het gaat er vooral om dat het midweekroeien een sportieve, recreatieve en sociale activiteit is.

Gevarieerd programma

Midweekroeien is er voor roeiers van alle leeftijden. Allerlei verschillende activiteiten kunnen deel uitmaken van het midweekroeien: bijvoorbeeld fifty fit-programma’s, marathonroeien of hotel- en kampeertochten. Jouw vereniging kan het dus zo gevarieerd maken als ze zelf wil.

Nieuw water ontdekken

Roeien bij een andere vereniging is leuk omdat je dan in contact komt met mensen buiten je eigen vereniging die de liefde voor dezelfde sport delen. Bovendien ben je in een andere omgeving vaak op minder bekend water, waar je weer nieuwe dingen kunt leren. Verenigingen organiseren binnen het midweekroeien elk jaar verschillende mooie toertochten. Die vind je op de website van het Toer! Platform.

Contactpersoon

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan het midweekroeien? Informeer dan eens bij je vereniging. Elke roeivereniging die meedoet aan het midweekroeien heeft een eigen contactpersoon die alles coördineert en het aanspreekpunt is. Hij of zij kan je vast op weg helpen.

Bron: KNRB

Foto: Shutterstock

 Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment