ViPR: zwaaien met buizen als fitness

Evelien Koster


 “30 minuten tot het uiterste gaan”. Zo wordt een les ViPR op internet omschreven. Bereid je er dus maar op voor dat je flink gaat zweten. ViPR (Vitality, Performance, Re-condioning) valt namelijk onder de zogenaamde HIIT-training: high intensity interval training. Hierbij doe je in korte tijd zo veel mogelijk intensieve oefeningen. 

Conditie en kracht in één

Het klinkt zo aantrekkelijk, binnen een halfuurtje al klaar zijn met sporten, maar bereid je erop voor dat je in die 30 minuten geen moment rust hebt. De oefeningen komen in hoog tempo voorbij, met af en toe een piepklein momentje pauze tussendoor. Voordeel van HIIT-training is daardoor wel dat je er snel conditie en kracht door opbouwt. Bovendien krijgt je metabolisme, oftewel je vetverbranding, een flinke boost.

Buis

De oefeningen voer je bij ViPR-fitness uit met een buis van kunststof die een meter lang is en in verschillende gewichten verkrijgbaar. Doordat je de buis gebruikt voor de oefeningen train je je hele lichaam. 

Onder controle

Series met squats, lunges, sprongen en oefeningen voor je armen: alles komt voorbij tijdens een ViPR-les. Geef niet te snel op als je de buis niet meteen goed onder controle hebt, maar blijf proberen de oefeningen goed uit te voeren. En bereid je er maar op voor, ook als je best een aardige conditie hebt, dat je tijdens je eerste les spieren gaat ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had.

Bikinilijf

Bilspieren, beenspieren, armspieren: stuk voor stuk ga je ze voelen na een serie squats met de buis van een paar kilo boven je hoofd. Het goede nieuws: je krijgt daar razendsnel een superstrak lijf van. Handig als jij je vakantie nog in het vooruitzicht hebt of voor als het in Nederland de komende weken nog bikini- of zwembroekweer wordt.

Bekijk ook onderstaand filmpje om te zien wat ViPR precies inhoudt:

https://www.youtube.com/watch?v=Z9fUuiEJBFM 

 

Bron: HLN.be

Foto: Youtube / Basicfit

 



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment