Vijf keer sporten op het strand

Evelien Koster


Het strand is een goede plek voor een work-out, of je nu alleen, samen, met je gezin of met een groep vrienden gaat. Water en zand – een goede ondergrond om een training net wat zwaarder te maken – zijn binnen handbereik, en er zijn allerlei attributen voor een sportieve stranddag die makkelijk in je tas passen.

Tennisbatjes

Van de kleuren die veel beachballbatjes hebben word je vanzelf vrolijk. Speel een potje tennis op het strand en maak het uitdagend door een doel af te spreken. Bijvoorbeeld: we gaan net zolang door tot we de honderd keer overspelen hebben gehaald.

Twee emmertjes

Ga je met je gezin een dagje naar het strand? Dan kun je er ook met zijn allen een sportieve dag van maken. Laat je kinderen bijvoorbeeld een zandkasteel bouwen en loop zelf heen en weer om emmertjes zand en water te halen. Een heel goede fitnessoefening!

Bal

Natuurlijk kun je met een bal overgooien op het strand, maar in het water is het nog leuker. Gooi de bal af en toe ook een stukje weg en doe een wedstrijdje wie er het snelst naartoe kan zwemmen. Pas wel op dat je niet te ver de zee in gaat.

Frisbee

Ga je met een groep vrienden naar het strand? Neem dan een frisbee mee. Gewoon overgooien kan, maar je kunt er ook een spel van maken. Stel twee teams samen en teken twee scorevakken in het zand. Beide teams proberen een punt te scoren door de frisbee in het vak van de tegenpartij te laten landen en verdedigen tegelijk hun eigen vak. Lekker intensief.

Badlaken

Ben je in je eentje op het strand? Gebruik dan je badlaken voor je work-out, bijvoorbeeld met deze oefening: strek je armen voor je uit op borsthoogte en houd de uiteinden van het badlaken elk in één hand. Lift het badlaken omhoog, tot boven je hoofd en nog net iets verder naar achteren, zodat je rek voelt in je armen. Laat het laken met één hand los en pak het onderlangs op je rug vast. Trek het daarna voorzichtig naar voren tot je weer een rek voelt. Trek het badlaken daarna met je andere arm naar boven tot je opnieuw rek voelt. Deze oefening is goed voor het stretchen van je armen en schouders. Herhaal ’m drie keer voor het beste resultaat. Daarna mag je natuurlijk weer lekker ontspannen op je badlaken gaan liggen.

Bron: Gezondheidsnet

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment