Vier 5 jaar Color Run met tropische editie

Evelien Koster


‘Tropicolor-stijl’

The Color Run is in 2011 opgericht als de organisatie achter de wereldwijde kleurenlopen. Nu zijn er per jaar 200 Color Runs in 40 landen. Om dat te vieren wordt een extra feestelijke editie georganiseerd in ‘Tropicolor’-stijl op het strand van de Haarrijnseplas in Utrecht. Bij Color Run gaat het echt om de fun, de regels zijn dan ook simpel: je draagt witte kleding aan de start en je laat je tijdens 5 kilometer onderdompelen in verschillende kleuren.

Loop naar het feest!

Elke kilometer krijg je een nieuwe kleur, zodat je aan de finish een regenboog aan verf op je kleding en gezicht hebt. Bij de finish wordt het feest goed gevierd met muziek en een gezamenlijke ‘kleurgooi’, zodat ook het laatste ongekleurde stukje shirt of huid een likje verf krijgt. Je loopt dus naar het feest toe bij Rainbow Beach. Onderweg is het ook al continu feest met tropische muziek, palmbomen en schuimbellen.

Festival

Bij The Color Run gaat het om veel meer dan alleen die vijf kilometer hardlopen. Het is eigenlijk een compleet festival dat de hele dag duurt. Het terrein gaat al om 11.00 uur open en om 11.30 uur zullen de eerste lopers van start gaan. Voor de start kun je ook al los gaan op de Inflatable Playground vol springkussens om al even warm te worden. Op een speciale selfie spot kun je daar al een leuke foto met je vrienden maken. 

Goede doel

Aan de vijfde verjaarjaardag van The Color Run wordt ook een goed doel gekoppeld. Je kan namelijk zelf in actie komen door van jouw barbecue-, verjaardag, of buurtfeest je eigen Tropicolor pre-party voor KWF Kankerbestrijding te maken. Met de opbrengst van de actie wordt onderzoek naar huidkanker gesteund.

Kom alvast in de stemming met dit promofilmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=a-y7UzHlV3c

 

De inschrijving voor The Color Run in Utrecht is al geopend. Schrijf je dus snel in!

 

Bron: The Color Run

Foto: aaltair / Shutterstock.com

 Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment