Versterk de familieband met sport

Evelien Koster


Voor de band tussen vader en dochter is dat bewezen. In een Texaans onderzoek werden 43 vaders en 43 dochters ondervraagd over bepalende momenten in hun verstandhouding. Momenten die de dochters het meest waren bijgebleven, hadden betrekking op dingen die ze met hun vader hadden gedaan. Dus niet zozeer vader-dochtergesprekken, maar echte doe-dingen. Met name sportgerelateerde activiteiten boden dochters de kans om alle vaderlijke aandacht naar zich toe te trekken.

Krachtenmeting anno 2015

Maar ook voor zoons geldt dat het de familieband positief beïnvloedt om samen iets te ondernemen. Een activiteit waarbij de spieren aan het werk gezet worden, is dan een beproef concept. Vroeger gingen de mannen samen jagen, tegenwoordig meten ze de krachten gedurende een sportieve activiteit. Een rondje hardlopen, een potje voetbal, een eindje wielrennen, of avontuurlijker, een obstacle run of rafting-belevenis. Er worden zelfs speciale vader-zoonsurvivalweekends georganiseerd!

Eropuit

Wie als vader een goede relatie wil opbouwen met zijn kinderen, kan dus maar beter met hen gaan sporten. En dan natuurlijk niet alleen op Vaderdag! Ga samen lekker naar buiten, een stukje fietsen of hardlopen. Of nog beter: zoek een sportieve activiteit met een wedstrijdelement.

Voor wie de onverdeelde aandacht van zijn vader wil: zoek eens een activiteit die bij diens beleving aansluit. Ga samen naar een sportwedstrijd, geef je samen met je pa op voor een sportief avontuur of volg een clinic in een sport waarmee jullie beiden nog niet eerder kennisgemaakt hebben. Dan ben je niet alleen lekker sportief bezig, maar maak je ook nog eens gezamenlijke herinneringen.

Bron: Hln. be

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment