Verbeter je techniek met de linkshandige hockeystick

Evelien Koster


Tijdens het EK hockey in Amsterdam werd de linkshandige hockeystick gepresenteerd. Een stick die je in wedstrijden niet mag gebruiken, want volgens de regels speelt nu eenmaal iedereen met rechts, maar die je in trainingen wel kan helpen om je techniek te verbeteren.

Technisch aanpassen

De REV3RSE stick, zoals de linkshandige hockeystick heet, daagt je uit om creatief te zijn en je snel aan te passen aan nieuwe situaties. “Door te trainen met de REV3RSE stick ben je beter in staat om je technisch aan te passen aan de constant veranderende situaties in het spel”, zegt René Wormhoudt, founder van het Athletic Skills Model (ASM), dat de hockeystick samen met Reece Australia heeft gelanceerd.  “Je ontwikkelt je ruimtelijke oriëntatie, balans en balbeheersing. Bovendien verbetert je stick- en balbehandeling met rechts door links te trainen.”

Gefocust

Hockeyinternational Glenn Schuurman heeft al met de linkshandige stick mogen spelen. “De eerste keer dat je de stick vasthoudt, voelt het enorm onwennig. Je moet je hele houding aanpassen. Maar door ermee te trainen merk je al snel dat je enorm gefocust wordt omdat je motoriek echt wordt uitgedaagd. Het is een motiverende, maar ook heel leuke toevoeging aan onze trainingen.”

Vernieuwende trainingsbal

De linkshandige hockeystick is niet het enige dat nieuw is, ASM en Reece Australia introduceren ook een vernieuwende trainingsbal. Deze Adaptaball rolt net een beetje anders dan je zou verwachten, waardoor je ook hiermee weer wordt uitgedaagd om je techniek te verbeteren, sneller te reageren en creatiever te spelen.

Trainen met de linkshandige hockeystick

Wil jij op jouw club ook trainen met de linkshandige hockeystick en/of met de Adaptaball? Dan kun je deze vanaf nu aanschaffen, of je vereniging hierop attent maken. De stick is er zowel in junior- als in seniorformaat en de bal is er in vier verschillende varianten. Je kunt de stick en de bal vinden in de hockeyspeciaalzaak of door een kijkje te nemen op https://www.reeceaustralia.com/nl/asm.html.

Bronnen: Reeceaustralia.com en Sportinnovator.nl

Foto: Reece AustraliaWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment