Vandaag start de Week van het Badminton

Evelien Koster


Van het Limburgse Stein tot het Friese Stiens: overal in Nederland zetten verenigingen vanaf vandaag een week lang hun deuren open om je te laten kennismaken met de badmintonsport. Meer dan 150 verenigingen organiseren samen 250 open dagen. Al die open dagen kun je vinden op de website www.weekvanhetbadminton.nl, waar je op een soort Google Maps-kaart precies ziet wat er bij jou in de buurt te doen is.

Voor jong en oud

Het is de vierde keer dat de Week van het Badminton gehouden wordt, vertelt Erik van de Peppel van Badminton Nederland. “Badminton is een sport die leuk is op alle leeftijden. Je pikt het gemakkelijk op, als je 5 of 6 jaar bent, maar ook op latere leeftijd. Het is prima te belopen, ook omdat je badminton op verschillende niveaus kunt spelen.”

Cadeautje

Deze week is het nog extra leuk om kennis te maken met badminton omdat de verenigingen echt voor je klaarstaan. “Ze hebben hun hal mooi aangekleed en laten je zien hoe leuk deze sport is”, vertelt Erik. “En via onze partner X-TRM kunnen de deelnemende verenigingen voor een heel scherpe prijs een heel goed racket aanschaffen. Mensen zien er bij het kiezen voor een nieuwe sport nog weleens tegenop dat ze weer nieuwe materialen moeten aanschaffen en daarom mogen verenigingen dit cadeautje geven aan nieuwe leden.”

Competitie spelen

Ook als je al goed kunt badmintonnen ben je deze week van harte welkom bij de open dagen van de verenigingen. “Het is mooi meegenomen als je al kunt badmintonnen”, zegt Erik. “Dan kun je ontdekken of je het leuk vindt om competitie en toernooien te spelen en eens kijken of je echt zo goed bent als je denkt.”

Leden werven

Ben je al lid van een badmintonvereniging? Dan kun je met jouw club ook nog een mooie prijs winnen als zij erin slaagt om deze week zo veel mogelijk nieuwe leden te werven. De twee verenigingen die de meeste leden werven winnen een gaaf Papendalarrangement: een dagje uit voor zestien verenigingsleden dat in het teken staat van topbadminton. Als winnaar mag je een training van de nationale selectie bekijken en misschien zelfs wel meedoen!

Meer weten?

De Week van het Badminton loopt van maandag 14 september tot en met zondag 20 september. Wil je er meer over weten? Neem dan een kijkje op www.weekvanhetbadminton.nl.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment