Urban Sports Week Amsterdam: Wat is er allemaal te doen?

Evelien Koster


Urban sports zijn hot. Ze zijn stoer en ze zijn hip, redenen waarom ze vooral op jonge beoefenaars een grote aantrekkingskracht hebben. Bovendien kun je ze bijna overal beoefenen, van een park of pleintje bij jou om de hoek tot tijdens de Urban Sports Week zelfs op een bijzonder gave locatie als het Museumplein.

Groot succes

Met zo’n honderdduizend bezoekers en duizenden actieve deelnemers bij de 47 verschillende events was de eerste editie van de Urban Sports Week Amsterdam vorig jaar een groot succes. Alle reden dus om deze zomer weer een groot aantal urban sports events te organiseren in de eerste week van juli.

Kampioenschappen

De Urban Sports Week biedt een podium aan zowel topsporters als recreatieve sporters. Zo kun je er toeschouwer zijn bij de Europese kampioenschappen 3×3 basketbal, die van 7 tot en met 9 juli gehouden worden op het Museumplein. Ook het Nederlands kampioenschap boulderen vindt plaats tijdens de Urban Sports Week. Bij alle overige events, naast deze twee kampioenschappen, is de toegang gratis. 

Een artist impression van het Museumplein tijdens de Urban Sports Week.

Dance battles

Kom je liever zelf in actie? Dat kan ook. De belangrijkste sporten die centraal staan zijn inline skaten, freerunning, BMX en skateboarden. Ook is er een belangrijke plek in het programma ingeruimd voor verschillende vormen van dans, zoals breakdance en dance battles. 

Vijf centrale locaties

In tegenstelling tot vorig jaar, toen de events meer verspreid over de stad plaatsvonden, zijn er deze keer vijf centrale locaties. “Door te focussen op groepen urban sports maken we het event nog aantrekkelijker en nog leuker voor de toeschouwers”, zegt Marnix Drysdale namens TIG Sports, dat de week samen met de gemeente Amsterdam en Topsport Amsterdam organiseert.

Scholen

Zit je in Amsterdam op school? Dan ga je daar vast ook nog horen over de Urban Sports Week, want de gemeente Amsterdam moedigt scholen in de stad net als vorig jaar actief aan om mee te doen aan de urban sports-activiteiten.

Programma

Kijk voor een overzicht van alles wat er begin juli tijdens de Urban Sports Week Amsterdam te doen is op de website van de Urban Sports Week.

Bron: https://www.urbansportsweekamsterdam.com

Foto’s: Jarno Schurgers PhotographyWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment