Trainen als een Oranje-speler tijdens KNVB-voetbalkamp

Evelien Koster


Tijdens de KNVB-voetbalkampen kun je je een week even een speler van de Oranje-selectie voelen. Vijf dagen lang train je op de velden van de KNVB Campus in Zeist en werk je aan je spel, techniek, tactiek en balbehendigheid met allemaal voetbalfanaten. Natuurlijk worden er ook partijtjes gespeeld, waarbij de KNVB-trainers aanwijzingen geven om jou nog beter te maken. Op die manier begin je na de zomervakantie helemaal goed aan het nieuwe voetbalseizoen!

Dagkampen of slaapkampen 

De deelnemers kunnen kiezen tussen de dagkampen en de slaapkampen. Bij de dagkampen kun je van maandag tot vrijdag worden opgehaald en slaap je weer thuis. De volgende ochtend wordt je dan weer op de KNVB-campus verwacht voor de volgende voetbaldag. 

Misschien nog leuker is als je ook blijft slapen op de KNVB-campus. Dan eet je ’s avonds met je voetbalvrienden en slaap je in de accommodatie op de campus. Elke ochtend begint de dag dan met een gezamenlijk ontbijt. Het leukste is het natuurlijk als je met je vriendjes, vriendinnetjes of familieleden aan tafel kunt zitten en kunt voetballen. Als je dat van te voren aangeeft dan wordt er gezorgd dat iedereen bij elkaar zit als je dat wilt.

Leeftijden

De KNVB voetbalkampen zijn bedoeld voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar oud die van voetbal houden. Je hoeft dus niet lid te zijn van een club! Keepers zijn trouwens ook welkom, want een goede keeper voetbalt ook gewoon mee in het spel. Tijdens de kampen zijn er ook genoeg momenten dat je met de keepershandschoenen aan onder de lat staat.

De voetbalkampen worden over vier weken verdeeld: 

18 t/m 22 juli
25 t/m 29 juli
1 t/m 5 augustus
8 t/m 12 augustus 

Schrijf je snel in voor een van deze weken, want ze zitten zo vol!

 

Foto: KNVBWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment