Topbasketbal op straat in Amsterdam

Evelien Koster


In Amsterdam kun je zaterdag en zondag mooie dunks, tricks en dribbels zien tijdens de 3×3 Streetball Masters Finals. Tegelijkertijd wordt ook het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap 3×3 voor onder de 18 jaar gehouden. Op zaterdag spelen teams onder de 18 jaar en rolstoelbastetballers hun wedstrijden. Zondag is het de beurt aan de team van 18 jaar en ouder.

Wat is 3×3 basketball?

3×3 is een nieuwe basketballvorm met een aantal andere regels dan zaalbasketball. Deze nieuwe spelvorm heeft een meer ‘urban’ ambiance en wordt ook op straatveldjes gespeeld in plaats van in een sporthal. Het grootste verschil met ‘gewoon’ basketball is dat teams maar op één basket spelen. Op een klein speelveld spelen teams van drie of (vier met een wissel) tegen elkaar een korte wedstrijd van 12 minuten. Dit 3×3 Basketball is echt in opkomst. Tijdens de Europese Spelen in Baku was dit ook al een onderdeel van het programma.

Nederlands mannenteam 

Het 3×3 evenement heeft als extra onderdeel dat ook een aantal spelers van het Nederlands mannenteam in de zaal, dat van 5 t/m 20 september voor het eerst in 26 jaar meedoet aan het Europees kampioenschap hun kunsten zullen laten zien. De wedstrijden duren van 10.00 uur tot 18.00 uur.  Iedereen is welkom om te komen kijken naar, de toegang is gratis. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Apollohal. 

Meer info: Nederlandse Basketball Bond  

Foto: Flickr CC / Roel WijnantsWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment