Top 5 oefeningen voor mooie bovenbenen

Evelien Koster


1. Two pumps

Voor deze oefening gebruik je een weerstandsband die je om je benen vastknoopt net boven je knieën, waarbij je voeten op heupbreedte uit elkaar staan. Er mag een beetje rek in de band zitten. Ga op je linkerzij liggen terwijl je met je linkerhand je hoofd ondersteunt. Je linkerbeen is naar achteren gebogen. Houd je rechterbeen recht en til het in twee bewegingen op: eerst tot halverwege en dan zo hoog als je kunt. Laat het ook weer in twee stappen zakken. Herhaal deze oefening dertig keer per been.

2. Check Mark

Bij deze oefening blijf je in dezelfde houding liggen, eerst weer op je linkerzij. Buig je rechterbeen naar voren en tik met je knie de grond voor je aan op navelhoogte. Breng het daarna de lucht in, zo hoog als je kunt. Doe deze oefening twintig keer per been.

3. Up and over

Ook hier begin je weer in dezelfde positie, met je linkerbeen gebogen en je rechterbeen gestrekt en de weerstandsband om je knieën. Bij deze oefening breng je je rechterbeen naar voren terwijl je het kaarsrecht houdt en tik je met je tenen de grond voor je aan, ter hoogte van je rechterhand. Doe twintig herhalingen van deze oefening.

4. Single Sweep

Voor de oefeningen om ook de binnenkant van je bovenbenen sterk en strak te maken mag je de weerstandsband afdoen. Je blijft liggen op je linkerzij, met je rechterbeen gebogen, waarbij je knie in de lucht wijst en je rechtervoet op de grond staat achter je linkerbeen. Til nu je linkerbeen een stuk de lucht in, zo hoog als je kunt, en laat het daarna zakken totdat het nog een paar centimeter boven de grond is. Doe 25 herhalingen en wissel daarna naar je rechterzij.

5. Heel press

Blijf in dezelfde houding en houd je linkerbeen een klein stukje boven de grond. Strek het afwisselend helemaal uit en trek het naar je toe met gebogen knie. Doe 25 herhalingen en zorg dat je tijdens de oefening niet de grond raakt.

Bron: Greatist.com

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment