Tips om te trainen bij regen in de zomer

Evelien Koster


Veel sporters werken in de zomer toe naar een doel. Meedoen aan een hardloopevenement, de Nijmeegse Vierdaagse lopen of die laatste kilootjes eraf trainen voor je strandvakantie begint bijvoorbeeld. En als je dan bij elke regenbui je training cancelt, kan dat je schema behoorlijk in de war gooien.

Geen katoen

Gelukkig is dat helemaal niet nodig, al kun je enkele kledingstukken beter niet dragen als het regent en je buiten gaat trainen. Bijvoorbeeld een katoenen broek, want die absorbeert de regen te veel. Je kunt beter kiezen voor een broek van licht en waterafstotend materiaal.

Drijfnat

Ook katoenen sokken zijn niet handig tijdens een regenbui. Het is beter wollen sokken aan te trekken of sokken die gemaakt zijn van ander waterafstotend materiaal. Kijk ook uit met hardlopen langs een drukke weg waar auto’s langsrijden: voor je het weet word je ingehaald door een auto die vol door een plas gaat, waardoor jouw schoenen en sokken drijfnat worden.

Extra zwaar

Kleding die juist wel goed van pas komt tijdens het trainen op een regenachtige dag zijn waterproof schoenen, felgekleurde kleding waarin je goed te zien bent en, als je verwacht dat het water echt met bakken uit de hemel gaat komen, een regenjasje of een extra laagje kleding van waterafstotend materiaal. Als het water in je kleding gaat zitten, worden je kleren immers extra zwaar en daardoor je training ook.

Beschermen

Loop, fiets, wandel of skate je graag met muziek op? Vergeet dan niet om je iPod of telefoon te beschermen met een hoesje dat bestand is tegen water. Een diepvrieszakje waar je een gaatje in hebt geprikt voor je koptelefoon biedt overigens net zo veel bescherming.

Zonnebril

Ook al is de zon nergens te bekennen, het is toch slim om een zonnebril op te zetten tijdens je training. Zo voorkom je dat het water in je ogen loopt waardoor je de weg niet meer goed kunt zien. Ook een petje kan je beschermen tegen de regen.

Bij onweer naar binnen

Houd je het trainen in de regen minder lang vol, simpelweg omdat het zwaarder is? Geen probleem. Een keertje wat minder lang of fanatiek sporten is echt niet erg, dat compenseer je wel weer bij je volgende training. Hoor je gerommel in de lucht dat aankondigt dat er onweer op komst is? Zorg dan dat je zo snel mogelijk weer thuis of op een andere veilige plek komt.

Bron: Flair.be

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment