Tip van de week: herstel sneller van je blessure met video’s van oefeningen

Evelien Koster


Als je tijdens het sporten een blessure oploopt, werk je soms bij de fysiotherapeut aan je herstel, maar meestal neem je gewoon een periode rust totdat je kwetsuur genezen is. Nadeel daarvan is dat je meestal een grote achterstand op je trainingsschema oploopt. Sportzorg.nl helpt je om toch in vorm te blijven tijdens je herstel en sneller weer fit te geraken. In korte instructievideo’s geven sportmedici je advies over hoe je je spieren kunt versterken en stabieler kunt maken.

Sportzorg.nl heeft in samenwerking met een aantal sportartsen 31 nieuwe filmpjes ontwikkeld met oefeningen voor de sporter. Dit zijn oefeningen voor de knie, achillespees en lies.In het verleden zijn al filmpjes met oefeningen voor versterking van beenspieren en rompstabiliteit gemaakt. 

Vanuit huis

De bedoeling is dat je met behulp van die video’s je spieren versterkt, waardoor je blessure sneller geneest of de kans dat je een kwetsuur oploopt kleiner wordt. De oefeningen zijn eenvoudig thuis uit te voeren.

Er zijn filmpjes voor als je bijvoorbeeld een enkelblessure hebt of met knieklachten kampt. Dankzij de korte video’s leer je op een eenvoudige manier hoe je je enkels kunt versterken. Dat is belangrijk om de stabiliteit van de enkel te verbeteren en de kans op herhaling te verminderen. Je kunt de oefeningen gewoon in je huis- of slaapkamer uitvoeren en dus thuis aan je herstel werken!

Proefschriften

Je hoeft er niet aan te twijfelen of de filmpjes je daadwerkelijk zullen helpen, want de oefeningen zijn afkomstig uit proefschriften van diverse sportartsen en dus wetenschappelijk bewezen effectief.

Overigens is het van groot belang om voor het stellen van een diagnose, het bepalen van het startmoment, de opbouw en eventuele aanpassingen te overleggen met een (sport)fysiotherapeut of sportarts.

Mocht je geblesseerd raken en wil je je herstel versnellen of voorkomen dat je opnieuw een tijdje langs de kant staat, bekijk dan hier of het filmpje over jouw aandoening erbij staat. Daar vind je ook heel veel bruikbare oefeningen en andere nuttige informatie over het herstel van blessures.

 

Bron: Sportzorg.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment