Tip van de week: doe mee aan de Week van het Sportplezier

Evelien Koster


Paardensportbond KNHS is een van de sportbonden die deelnemen aan de Week van het Sportplezier en bedacht de originele actie #lolmetjeknol. Doe mee door de leukste foto’s van momenten waarop jij plezier maakt met je paard of pony te delen op Facebook of Instagram met de hashtag #lolmetjeknol.

Leuke momenten verzamelen

Door het gebruiken van de hashtag worden al deze leuke momenten verzameld: samen laten ze zien hoe veelzijdig en leuk de paardensport is. Bovendien maak je met je foto kans op mooie prijzen: de drie leukste worden beloond met een waardebon van een ruitersportzaak.

Ouders en kinderen samen

In totaal doen tien sportbonden mee aan de Week van het Sportplezier. Bij verenigingen in het hele land zijn er allerlei activiteiten en winacties. Bijvoorbeeld een ouder-kindtraining waarbij de kinderen de ouders trainen en je als ouder gelijk even wordt bijgepraat over spel- en clubregels. Nog leuker is een ouder-kindtoernooi waarbij je als ouder samen met je kind en zijn of haar vriendjes een team vormt.

Met zijn allen aan het ontbijt

Ook gezellig is het om voor de wedstrijd met alle teamleden, ouders en trainers samen te ontbijten of om na afloop van de wedstrijd je tegenstanders en de scheidsrechters op een drankje te trakteren. Doe je op jouw korfbalvereniging zo’n leuke activiteit, deel er dan een foto van op Facebook of Twitter met de hashtag #sportplezier. De leukste inzending wint een clinic van een aantal Oranjespelers op je eigen vereniging. Jouw club mag zich dan ook nog een jaar lang ‘Sportpleziervereniging van het Jaar’ noemen.

#sportplezier

Ook als volleyballer kun je leuke prijzen winnen als jouw vereniging meedoet aan de Week van het Sportplezier. De leukste inzendingen met de hashtag #sportplezier op Facebook, Twitter en Instagram worden door volleybalbond Nevobo namelijk beloond met een bezoek van het WK & EK entertainmentteam bij jouw wedstrijd of een bezoek van Oranjelibero Gijs Jorna als assistent-trainer bij een training of wedstrijd van jouw team.

Tofste trainer

En ook als gymsporter kun je meedoen aan de Week van het Sportplezier. De KNGU vraagt je om jouw gym-, turn-, dans- en springplezier tijdens de les vast te leggen op video en die te delen via Facebook en Instagram met de hashtag #sportplezierkngu.

In die video mag je ook laten zien hoe jouw trainer of coach sportplezier centraal stelt binnen de sportles en waarom hij of zij de meest toffe gymsporttrainer van Nederland is. De leukste gymsportclubs van Nederland winnen een clinic voor hun sporters, die gegeven wordt door een topsporter uit jouw discipline. Bekijk voor inspiratie de video van topturner Boudewijn de Vries:

Meer informatie

De Week van het Sportplezier duurt tot en met 13 maart. Meer info over de week en wie er allemaal meedoen, is te vinden op de website van de Week van het Sportplezier.

 

Bronnen: Tv-Sportplezier, KNHS, KNKV, Nevobo en KNGU

Foto header: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment