TikkieTakkie: voor echte voetbalsterren (in wording)

Evelien Koster


Eind mei kwam de voetbalbond met iets nieuws: een app speciaal voor alle voetbalfanaten in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar. Met deze app, die TikkieTakkie heet, leer je allerlei nieuwe spelletjes en trucs met de bal.

TikkieTakkie laat je een lijst met trucs en spellen zien die je op straat kunt doen. Die kun je alleen doen, maar natuurlijk ook met vriendjes op een pleintje in de buurt. Je ziet hoe het spel gespeeld wordt in de vele korte video’s en krijgt de truc op een duidelijke manier uitgelegd. Daarna mag je zelf aan de slag.

undefined

undefined

Leren en delen

Wanneer je een truc of spel hebt gedaan, vink je hem af op jouw lijst. Op deze manier kun je een hele lijst bij elkaar spelen. De score houd je bij door na afloop een ‘Tikkie’ aan te maken.

Een beetje voetballer wil natuurlijk graag zijn prestaties delen met zijn maatjes. Voeg hashtags toe en deel jouw Tikkies met je vrienden. En heb je zelf een idee voor een spel? Hartstikke leuk! In de app kun je jouw ideeën achterlaten. Wie weet komt jouw spel straks in de TikkieTakkie-app!

undefined

Buitenspelen

TikkieTakkie zorgt ervoor dat je vaker de straat op gaat of een balletje trapt op een trapveldje bij jou in de buurt. De KNVB vindt het belangrijk dat kinderen meer buiten gaan spelen. Kinderen worden er gezonder, socialer, slimmer en blijer van.

Met het bijhouden van je buitenspeeltijd verdien je ook nog eens allerlei nieuwe video’s. Trainen doe je dus niet voor niets, het levert je echt wat op. Weet je even niet wat je buiten zou willen doen? Laat TikkieTakkie dan gewoon een spel of truc voor je uitkiezen. Plezier gegarandeerd!

undefined

Spelen maar!

TikkieTakkie is gratis te downloaden vanuit de App Store en alleen te gebruiken op een iPad. Belangrijk voor alle meelezende ouders: in de app zit geen reclame en wordt niets verkocht.

 

Bron: KNVB

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment