The Floor is Yours! Waar sport en cultuur elkaar ontmoeten

Evelien Koster


In Utrecht, Rotterdam, Groningen, Weert en Eindhoven starten vanaf 1 april speciale series van tien danslessen voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Die lessen worden gegeven door bekende danscoaches van Mad Skills, de expert op het gebied van Urban Culture en Sports.

Urban dance

Tijdens de lessen maak je op een leuke manier kennis met urban dance. Alle kinderen kunnen deelnemen, of je nu wel of geen ervaring hebt met dansen. Daarnaast zijn er in dezelfde vijf steden dancebattles waar je aan mee kunt doen of naartoe kunt komen om te kijken.

Festival

Op zaterdag 17 juni kom je met alle deelnemers uit de verschillende steden samen tijdens EMOVES. Dit is het Urban Culture-festival dat gehouden wordt in Eindhoven en waar je kennismaakt met alle onderdelen die horen bij de urban culture. Ook mag je hier kijken naar de World BBoy Classic, dé internationale breakdancewedstrijd.

Dansers

De bekende urban dancers die de danslessen gaan geven zijn Raymon Truijen (in Weert), Sjoerd Poldermans (in Eindhoven), Lucas Winkel (in Groningen), Raymond den Uijl (in Utrecht) en Chris Steijlen (in Rotterdam).

Meedoen?

Lijkt het je gaaf om hieraan mee te doen? Houd dan de website van het Jeugdcultuurfonds in de gaten en ook de bijbehorende Facebookpagina. Hier worden eind februari de exacte data en locaties bekendgemaakt. Op de website kun je je ook nu alvast aanmelden. Voor het meedoen aan tien lessen betaal je 25 euro. Kun je dat niet betalen? Stuur dan een mailtje naar [email protected], want het Jeugdcultuurfonds helpt je graag.

Bron: Jeugdcultuurfonds.nl

Foto: Shutterstock

 Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment