Symposium voor de recreatieve hardloper

Evelien Koster


Ben je al jaren een enthousiaste hardloper of ben je net (weer) begonnen? Heb je de ambitie om méér te gaan hardlopen of mee te doen aan een van de vele wedstrijden die ons land rijk is? Kamp je wel eens met blessures en vraag je je af hoe je deze kunt voorkomen? Dan is het informatieve èn interactieve symposium voor de recreatieve hardloper op maandagavond 1 juni a.s. beslist wat voor jou.

De avond start met een plenaire sessie, waarna je in een drietal workshops niet alleen informatie krijgt, maar ook zelf aan het werk gaat om door middel van gerichte oefeningen blessures te voorkomen. Je neemt aan alle workshops deel. Het is aan te bevelen makkelijk zittende kleding te dragen.

Praktisch en leerzaam

“Wij zijn er bij het SMCP echt niet alleen voor de topsporters”, zegt Sophie von Weiler, managementassistente bij het SMCP. “We willen laten zien dat we ook de recreatieve sporter kunnen helpen blessures te voorkomen en zich nog beter voor te bereiden op hun sportieve doelen. Sinds enkele jaren organiseren we dergelijke symposia al voor wielrenners, en nu willen we het ook aan de recreatieve hardlopers aanbieden. Ons doel is dat de deelnemers met een aantal praktische handvatten weer huiswaarts gaan.”

Workshops

De drie workshops behandelen onderwerpen die voor de meeste hardlopers belangrijk zijn en die een bijdrage leveren aan blessurepreventie. De eerste workshop, ‘Veel profijt van een goede rompstabiliteit’, wordt gegeven door sportfysiotherapeute Anique Hukker. De tweede workshop door Rolf Oostenbrink, sportfysiotherapeut/bewegingsweteschapper en Marieke van Hunen, fysiotherapeute/bewegingswetenschapper is getiteld ‘Hardlopen in balans, balans in het hardlopen’. In de derde workshop gaat Floor Gierman, sportfysiotherapeute, in op ‘Werken aan spierherstel en een optimale beweeglijkheid’.

Ook is er die avond een SMCP-stand aanwezig waar je over diverse diensten van SMCP informatie kunt verkrijgen, zoals het speciale achillespees-spreekuur, inspanningstesten, VSO voet-, schoen- en loopanalyse en fysiotherapie.

Informatie

De avond vindt plaats in Hotel- en Congrescentrum Papendal en start om 19.00 uur. De kosten bedragen 30 euro, dat is inclusief koffie of thee met een lekkernij. Er zijn zestig plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan tot 15 mei via de website van SMCP.

Bron: Sport Medisch Centrum PapendalWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment