SuperSpetters voor iedereen: elk kind een zwemdiploma

Evelien Koster


Met SuperSpetters leer je op een leuke, snelle en veilige manier zwemmen. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen meedoen aan deze zwemlesmethode van de KNZB, de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond. De lessen worden gegeven aan kleine groepjes van maximaal acht kinderen, zodat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Je kunt bij veel zwembaden in Nederland volgens deze methode leren zwemmen.

In tien maanden

Eerst raak je bij SuperSpetters gewend aan het water en pas daarna leer je om te beginnen de crawlslagen en dan de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Als je twee keer per week meedoet aan de lessen, kun je al in tien maanden je KNZB zwemdiploma halen en zwemvaardig zijn.

Zwemdiploma te duur

Een zwemdiploma halen is belangrijk, maar het is niet voor iedereen betaalbaar. De kosten voor de zwemlessen liggen vaak tussen de 750 en 1.250 euro. Eén op de acht kinderen in Nederland groeit op in armoede en voor hun ouders is dat bedrag vaak te hoog.

Voor iedereen

Daarom is er nu ‘SuperSpetters voor iedereen’, een project waarmee Kinderhulp, het Jeugdsportfonds en de KNZB – dankzij een financiële impuls van de VriendenLoterij – kinderen die het thuis niet breed hebben de kans willen geven om binnen één jaar een zwemdiploma te halen volgens de methode SuperSpetters.

Kidspersconferentie

Op woensdag 29 juni is in het Sloterparkbad in Amsterdam de officiële aftrap van ‘SuperSpetters voor iedereen’. Daarbij wordt er een heuse kidspersconferentie gehouden waarbij kinderen van zwemvereniging de Dolfijn een paar bekende (oud-)zwemmers het hemd van het lijf mogen vragen over hun topsportcarrière en hoe belangrijk een zwemdiploma is.

Vragen en duiken

Maarten van der Weijden, Saskia de Jonge en Elise Bouwens zijn de zwemmers die zich laten ondervragen door de kinderen, onder begeleiding van sportpresentator Kees Jansma. Na afloop nemen zij samen met de kinderen een duik in het zwembad.

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment