Succesvolle Boks Challenge krijgt vervolg

Evelien Koster


In 2015 maakten al meer dan tachtig deelnemers tijdens de Boks Challenge kennis met de bokssport. Ze kregen training van gecertificeerde trainers van de Boksbond die hun de basistechnieken bijbrachten. Ook volgden ze workshops over spelregels, gezonde voeding en bandageren.

Boksdiploma

Als deelnemer aan de Boks Challenge krijg je de kans een echt boksdiploma te halen. Op 28 november kwamen de deelnemers aan de eerste Boks Challenge daarvoor bij elkaar in het Topsportcentrum Rotterdam. Na het afleggen van een proeve van bekwaamheid voorafgaand aan de halve finales van het NK Boksen kregen ze allemaal hun diploma uit handen van Europees kampioene Nouchka Fontijn. 

Nieuwe rondes

De Boks Challenge winter edition is in januari van start gegaan op tien locaties. Heb je die net gemist, dan volgt halverwege maart alweer een nieuwe ronde waarvoor je je binnenkort kunt inschrijven. De deelnemende locaties zijn verspreid over het hele land, verzekert Louiza Winter van de Boksbond. “Van Sneek tot aan Vlissingen.”

Sterker

Deelnemers aan de eerste ronde van de Boks Challenge gaven het programma gemiddeld een rapportcijfer 9. “Ik word hier in korte tijd simpelweg fysiek, psychisch en mentaal sterker van”, vertelt één van hen. Ook Ronald Blom, bestuurslid van de Boksbond, is enthousiast. “Mooi dat nu al vijftien deelnemers hebben laten weten door te gaan met boksen bij één van de bij de Boksbond aangesloten verenigingen.”

https://www.youtube.com/watch?v=3wk3JLSDTqE

Doe mee!

Wil je weten waar jij kunt kennismaken met boksen? Kijk dan op de website van de Boks Challenge voor alle locaties. Staat er nog geen locatie bij jou in de buurt tussen? Neem dan later nog eens een kijkje op de site, want het aantal locaties dat de Boks Challenge aanbiedt wordt in 2016 flink uitgebreid. Het streven is om in 2017 op zestig Optisport-locaties kennismakingstrainingen aan te bieden.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment