Steptember, sport voor jezelf én voor een ander

Evelien Koster


Werk je op een kantoor, dan zet je gemiddeld 3.000 stappen op een dag. Onderwerp je je woonkamer aan een grondige stofzuigerbeurt, dan zit je voor je het weet al op 2.900 stappen per dag. En neem je op je werk of school de trap, dan heb je er ook zomaar weer 180 stappen bij, terwijl dat er in de lift maar 7 zijn.

10.000 stappen per dag

Steptember daagt je uit om tijdens de eerste vier weken van september elke dag zelfs 10.000 stappen te halen. Het maakt daarbij niet uit hoe je dat doet: bijvoorbeeld met wandelen, hardlopen, fietsen, dansen of skaten.

Fit aan het eind van september

Of jij nu supersportief bent of al diep begint te zuchten als je alleen maar denkt aan een uurtje trainen: tijdens Steptember ga je als vanzelf meer bewegen. Aan het eind van september voel je je een stuk gezonder en blijf je bewegen om dat fijne fitte gevoel vast te houden.

Niet voor iedereen vanzelfsprekend

Bewegen is echter niet voor iedereen zo vanzelfsprekend als het klinkt. Voor mensen met cerebrale parese (CP) is het zelfs topsport. CP is een houding- en bewegingsstoornis waarvan de oorzaak in de hersenen ligt. Sommige mensen met CP mankeren op het eerste gezicht niks, terwijl anderen in een rolstoel zitten en 24 uur per dag afhankelijk zijn van anderen. CP is de lichamelijke handicap die het vaakst voorkomt bij kinderen en is ongeneeslijk.

Geld inzamelen

Door mee te doen aan Steptember zamel je geld in voor onderzoek en ondersteuning van kinderen en volwassenen met cerebrale parese. Je kunt je daar bovendien nog extra voor inzetten door je te laten sponsoren voor jouw deelname aan Steptember. Op de website van Steptember vind je daarover meer informatie en goede tips.  

Stappenteller

Of je nu mee wilt doen aan Steptember om zelf fitter te worden, omdat het goede doel je aanspreekt of om beide redenen: aanmelden is makkelijk. Je doet dit op de registratiepagina. Je ontvangt daarna je eigen Steptember-kit met 3D-stappenteller. Steptember gaat van start op 1 september en eindigt op 28 september. In die vier weken houd jij je stappen bij. Je vult ze samen met je sportactiviteiten in op je eigen pagina van de website.

Je eigen Steptember-team

Extra leuk is dat je ook je eigen team kunt samenstellen van maximaal vier deelnemers, bijvoorbeeld samen met vrienden, familieleden of sportmaatjes. Je kunt op de website vervolgens je eigen prestaties vergelijken met die van teamgenoten, andere Nederlanders en wereldwijde deelnemers van Steptember. En dat is natuurlijk motiverend!

Meedoen

Deelname aan Steptember kost voor volwassenen 15 euro en voor kinderen en jongeren tot 18 jaar 7,50 euro. Kijk voor alle informatie over Steptember op http://www.steptember.nl.

Bronnen: Steptember.nl en Bosk.nl

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment