Sprinter: het nieuwe Tinder voor de sport?

Evelien Koster


Iedereen die sport, weet dat het behoorlijk lastig kan zijn om jezelf te motiveren. Zeker als de dagen korter worden, het buiten koud en nat is en je een dag hard gewerkt hebt, is het makkelijker om lekker op de bank te ploffen.

Daarin sta je niet alleen. Het is wetenschappelijk bewezen dat je motivatie om te gaan trainen met honderd procent verbetert wanneer je een trainingsmaatje hebt. Dat effect heeft zelfs een naam: het Köhler-effect.

Actief en aantrekkelijk

Voor Björn Borg was dit aanleiding om een sportieve lifestyle-app, gratis voor iedereen met een iPhone, te lanceren die gebruikers in staat stelt een geschikte trainingspartner te vinden. Björn Borg? Inderdaad, die van de onderbroeken… Maar bovenal is hij natuurlijk door menig sportliefhebber gekend als winnaar van vele grandslamtoernooien. Dat veel sporters op zoek zijn naar een trainingsmaatje koppelt hij handig aan het feit dat zijn zorgvuldig opgebouwde modemerk een nieuwe collectie aan de man te brengen heeft.

“We hebben ervoor gekozen om onze AW15 sportswear te lanceren via de nieuwe Sprinter-app, om onze visie van active en attractive goed te kunnen uitdrukken. Wij geloven dat je samen, als een team, beter kunt presteren”, stelt Jonas Lindberg Nyvang, Marketing Director bij Björn Borg. Uiteraard is de volledige collectie via Sprinter te bekijken, en dat allemaal terwijl je zoekt naar iemand om mee te sporten.

Tinder-lookalike

Sprinter is de sportieve lookalike van Tinder. Het werkt ongeveer hetzelfde: sportmatches ontstaan door naar links of naar rechts te swipen op je telefoon. Staat wat je ziet je aan? Dan ga je ervoor. Moet je er niet aan denken om met de Sprinter-gebruiker op het scherm door een bos te moeten rennen, dan swipe je gauw verder. Daarbij hoef je niet af te gaan op uiterlijk alleen. Ook sportiviteit weegt mee.

undefined

Laat dat in je voordeel werken: met je zorgvuldig bijgehouden sportprestaties maak je indruk op je potentiële match. Als dat je niet aan het sporten krijgt!

Hoe werkt het verder?

Sprinter maakt het niet alleen mogelijk om je trainingsprestaties bij te houden en te verhogen, het stelt je ook in staat om overal waar je bent een sportmaatje te vinden van een gelijkwaardig niveau. De app traceert je locatie, waardoor je heel gemakkelijk potentiële trainingsmaatjes bij jou in de buurt kunt vinden. Overal ter wereld kun je eenvoudig en snel in contact komen met andere gebruikers van de app – zeker ook een uitkomst op je vakantieadres.

Zodra je de app hebt gedownload, kun je via sociale media als Instagram en Facebook meteen beginnen met het delen van foto’s en work-outvideo’s. Daarnaast ontvang je als gebruiker ook nog de nodige aanmoedigingen om in beweging te komen en je sportsessie van die week niet te skippen.

Bewegen opent deuren

Sprinter sluit direct aan op de Apple Health Kit, een app die alle fitnessresultaten van alle verschillende beweeg-apps op je iPhone samenbrengt. Als je zorgt dat je tijdens het sporten je iPhone bij je hebt, meet Sprinter alle bewegingen die je maakt.

En dat opent deuren! Hoe meer je beweegt, des te meer nieuwe functies je kunt openen in de app. Je moet er dus letterlijk wat voor doen om de profielen van andere gebruikers te kunnen bekijken of privéberichten te kunnen sturen.

undefined

Niet geschoten…

Het gezegde is er niet voor niets: met z’n tweeën is leuker dan alleen. Als je sport met iemand die je aardig vindt, zeg je alvast stukken minder snel dat je deze week niet gaat sporten. Vind je je sportmaatje ook nog eens woest aantrekkelijk, dan is er al helemaal geen haar op je hoofd die eraan denkt om de sportsessie te laten schieten! In dat opzicht kan Sprinter je sportprestaties flink bevorderen. En misschien leiden al die sportafspraakjes op enig moment wel tot echte liefde. Niet geschoten is altijd mis…

Sprinter is te downloaden in de App Store.

Bronnen: Dutchcowboys.nl en Bjornborg.nl

Foto header: Shutterstock

Overige foto’s: Bjornborg.nl en App StoreWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment