Sportgroenten veroveren de sportvelden – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Team Tommies verovert steeds meer kantines. In het najaar van 2015 werd al een pilot gedaan bij 50 clubs in Nederland en nu zijn nog eens 200 clubs in Noord- en Zuid-Holland en het westen van Utrecht uitgenodigd om de sportgroenten te testen. Het uiteindelijke doel is om heel Nederland te veroveren, zodat Team Tommies zeker ook in jouw sportkantine aanwezig is.

Snackgroenten

Weinig kinderen eten voldoende groente, terwijl groente veel voedingsstoffen en weinig calorieën levert. Daardoor helpen groenten je om je elke dag weer fit en energiek te voelen. Met Team Tommies leer je snackgroenten kennen en ontdek je een lekker en gezond alternatief in de sportkantine. In plaats van de bekende sportkantinesnacks zoals patat, kroketten, snoep en chips bestaat Team Tommies namelijk uit snoeptomaatjes, snackpaprikaatjes en minikomkommers.

Makkelijke keuze

Team Tommies past in een trend die in steeds meer sportkantines te zien is. Zo zet ook de Gezonde Sportkantine, een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht, zich ervoor in om van de gezonde keuze de makkelijke keuze te maken in de kantine.

Kookboeken

En ook sportpresentator Wilfred Genee maakt zich er sterk voor dat vooral jonge sporters lekker en gezond kunnen eten, thuis en in de kantine. Hij doet dat onder andere met zijn kookboeken Vullen of voeden, vol met gezonde recepten, en Wedden dat het lekker is, waarin profvoetballers vertellen over hun voorliefde voor gezond eten én hun favoriete recepten met je delen.

Vitamine Vaardig

Ben je nieuwsgierig welke snackgroenten bij jou passen? Dan kun je op de website van Team Tommies een leuke test doen om dat uit te vinden, op basis van de activiteiten die jij op een dag doet, de sporten die je beoefent en hoe vaak je dat doet. De Vitamine Vaardig test vind je hier:  http://www.tommies.nl/vitamine-vaardig.

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment