Sporten doe je voor jezelf, of anders voor Teppy!

Evelien Koster


Wie de jaren negentig bewust heeft meegemaakt, kent het nog wel: de Tamagotchi. Dit virtuele vriendje diende je in leven te houden door hem eten te geven, zijn troep op te ruimen en met hem te spelen. Hele volksstammen waren er druk mee.

Anno 2015 is daar Teppy! Dit virtuele girafje kon zomaar eens de nieuwste hype worden in de wereld van sport en bewegen. Het principe is hetzelfde als bij de Tamagotchi: Teppy heeft zo zijn behoeftes en jij moet ervoor zorgen dat hij tevreden is.

Hoe werkt het?

Wanneer je de Tep-app hebt gedownload en een account hebt aangemaakt, kun je je giraf desgewenst een andere naam geven en hem een leuk petje opzetten. Maar dan? Tamagotchi-verzorgers weten het: er komt een moment dat Teppy van zich laat horen. Hij heeft honger… Hoe kom je aan eten voor je virtuele vriend met zijn lange nek?

Dat verdien je door je sportschoenen aan te trekken en zo veel mogelijk calorieën te verbranden. Of het nou op de fiets, rennend of wandelend is, bewegen is de enige manier om Teppy’s honger te stillen en zijn energie weer aan te vullen.

Het is overigens niet alleen maar eten dat je voor hem bij elkaar kunt bewegen. Met jouw sportactiviteiten verzamel je gouden muntjes, waarmee je je virtuele huisdier van nieuwe kleding, kekke laarsjes en andere leuke spulletjes kunt voorzien. Ook kun je er nieuwe achtergronden mee ‘kopen’.

Tijd voor actie

Sport je niet, dan krijgt Teppy geen eten en wordt hij sikkeneurig. De app speelt daarmee in op jouw verantwoordelijkheidsgevoel. Omdat Teppy duidelijk laat merken dat je hem in de steek laat, word je er keer op keer aan herinnerd dat het tijd wordt om weer eens in beweging te komen. Is het niet voor jezelf, dan wel voor Teppy!

undefined

De app trackt je activiteiten op basis van GPS, zoals RunKeeper en Runtastic dat ook doen, maar is compatible met Fitbit- en Jawbone-activity trackers. Na afloop van een sportsessie kun je zien hoe je gepresteerd hebt, welke afstand je hebt afgelegd, wat je gemiddelde snelheid was en hoeveel calorieën je verbrand hebt.

Baat het niet…

Zo gek als dit alles klinkt, zo vreemd is het ook dat de Tamagotchi destijds een groot succes was… Vooral de vrolijke lay-out van de Tep-app zal veel jongeren aanspreken, met name meisjes. Samen met de Nineties-generatie die ooit een Tamagotchi als huisdier had zorgt dit voor een flinke groep potentiële gebruikers. Let maar op, ook jij zou zomaar eens voor de bijl kunnen gaan!

Vind je het soms moeilijk om je ertoe te zetten om te gaan sporten? Zoek jij een stok achter de deur? En bekijk je het leven van de zonnige kant? Kijk dan eens of Teppy je aan het sporten houdt! Baat het niet…

Bronnen: Hln.be en iCulture.nl

Foto’s: Gettep.comWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment