Sport droog en comfortabel met Carin

Evelien Koster


Springen, hardlopen, niezen, lachen, hoesten, tillen. Door de verhoogde druk op de blaas kan het allemaal leiden tot ongewenst urineverlies. We noemen dit ook wel inspanningsincontinentie. Gelukkig is dit bij de meeste vrouwen te verhelpen. Om vrouwen zorgeloos te laten sporten en hun dagelijkse activiteiten uit te laten voeren is er Carin; een permanente oplossing tegen onvrijwillig urineverlies.

Nieuw en innovatief

Carin is nieuw en innovatief. Ze bestaat uit een absorberend (hardloop)slipje, een draagbare sensor en een persoonlijk trainingsprogramma. De comfortabele en wasbare slip biedt de nodige bescherming. De draagbare sensor meet de mate van urineverlies en het bijbehorende activiteitenniveau. De resultaten van de sensor worden gebruikt voor het ontwikkelen van een persoonlijk trainingsprogramma voor de bekkenbodemspieren, waarvan je de vorderingen kunt volgen via een app. Deze combinatie moet er voor zorgen dat vrouwen binnen drie tot zes maanden weer kunnen sporten zonder urineverlies.

Positieve reacties

Carin werd voor het eerst gebruikt tijdens de Ladiesrun in Eindhoven. Er was veel interesse voor het product en de vrouwen die met Carin liepen reageerden positief. Marlies: “Het broekje voelde heel comfortabel. Het was prettig dat het broekje en de sensor een geïntegreerd geheel vormden en dat er niet met een los inlegkruisje werd gewerkt.” Vanessa: “Het ingenaaide vochtabsorberende kruisje van bamboe bleef fantastisch zitten. Ik voelde helemaal niet dat ik een speciale onderbroek droeg. Heel fijn!”

Teamwork

Een heel team van specialisten werkt aan Carin. Gezamenlijk willen zij het stigma rondom inspanningsincontinentie doorbreken. Directeur Valer Pop: “De kracht van Carin zit in de jarenlange ervaring binnen ons team van specialisten. Carin onderscheid zich doordat je continu je vorderingen kunt meten en de trainingsprogramma’s daarop worden aangepast. Ik wil met dit product een verschil maken in de wereld!”

Carin is vanaf september verkrijgbaar in Nederland.

Bron: LifeSense

Foto: ShutterstockWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment