Spetterend sportevenement Like2Swim Rotterdam – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Het spetterende sportevenement Like2Swim wordt gehouden in de Entrepothaven en Binnenhaven van Rotterdam. Het is de eerste keer dat er zo’n grote zwemwedstrijd in open water wordt georganiseerd in het hart van de havenstad.

Jong en oud

Er zijn bij Like2Swim verschillende afstanden voor jong en oud, zoals de KidsSwim over 250 meter. Hieraan mag je onder begeleiding van een volwassene meedoen als je minimaal 8 jaar oud bent en je B-diploma hebt. Voor de andere recreatieve en wedstrijdzwemmers zijn er drie afstanden: de 250, 500 en de 1.000 meter. Hierbij trek je je ‘baantjes’ onder de officiële regels van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond, die als partner betrokken is bij Like2Swim. Ook is er een Student Swim en een Business Swim.

Feestelijk

Like2Swim is een vervolg op de bekende Like2Run-evenementen, zoals de marathon van Rotterdam en de CPC Loop in Den Haag. “Het lukt ons al vele jaren om mensen in beweging te krijgen en te laten genieten van onze Like2Run-lopen. Nu gaan we een stap verder en organiseren wij een laagdrempelig en feestelijk evenement waarbij iedereen op een leuke manier en in een schitterende entourage in aanraking kan komen met zwemmen in open water”, vertelt organisator Mario Kadiks.

Goed doel

Like2Swim Rotterdam heeft Fight Cancer als goede doel. Deze stichting werft onder het motto ‘Love life, fight cancer’ fondsen voor KWF Kankerbestrijding. Fight Cancer wil jonge mensen bewust maken van de noodzaak van kankerbestrijding, ze betrekken bij de strijd tegen kanker en vooral aansporen tot actie! De opbrengsten van Fight Cancer gaan via KWF Kankerbestrijding naar wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie.

Maarten van der Weijden

Zwemicoon Maarten van der Weijden is als ambassadeur van Fight Cancer nauw betrokken bij Like2Swim Rotterdam. Maarten, in 2008 olympisch kampioen 25 kilometer open water, wereldkampioen 10 kilometer én Sportman van het Jaar, overwon zelf een vorm van leukemie. Bij je inschrijving voor Like2Swim kun je kiezen voor een donatie aan de stichting Fight Cancer, maar het is niet verplicht.

Inschrijven

Kom jij op 12 juni zwemmen en spetteren bij Like2Swim Rotterdam? Schrijf je dan in op www.like2swimrotterdam.nl. Op deze website vind je ook alle informatie over het evenement.

Foto header: Koraysa / Shutterstock.com

Tweede foto: Like2swimWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment