SmartMat, je eigen interactieve yoga-instructeur

Evelien Koster


De beste manier om yoga onder de knie te krijgen is om een groepsles te volgen, onder begeleiding van een ervaren yoga-instructeur die alle oefeningen voordoet en jou begeleidt bij de uitvoering ervan. Maar of je nou geen tijd hebt om regelmatig naar yogales te gaan of gewoon niet houdt van het meedoen aan groepsklasjes: de SmartMat biedt uitkomst.

Doodgewone yogamat

De SmartMat ziet eruit als een doodgewone yogamat. Je kunt ‘m zelfs oprollen. Maar in de mat zitten onder de bovenste schuimlaag meer dan 20.000 sensoren, waardoor hij in staat is om te kijken hoe jij je gewicht verdeelt over de mat en om je persoonlijke feedback te geven. Bijvoorbeeld over je houding en of je wel de juiste balans hebt. Zo is de SmartMat je coach tijdens de les en voorziet hij je van allerlei gegevens over je vorderingen.

Koppelen

Via Bluetooth koppel je de SmartMat aan je tablet of smartphone. Na aanschaf van de mat doorloop je eerst een programma waarin hij jouw lichaam leert kennen. De SmartMat verzamelt gegevens over jouw yogacapaciteiten en -mogelijkheden. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan.

undefined

Thuisles

Je kunt de SmartMat thuis gebruiken of in de yogales. Met de stand In Home Private volg je thuis een lesje yoga. Het programma geeft je feedback op je houding en op je balans. Doe je het goed, dan stimuleert de app je om steeds een stapje verder te gaan en jezelf te blijven verbeteren. Aan het eind van de les zie je dankzij de gegevens die de SmartMat verzamelt precies hoe je het gedaan hebt.

Feedback

Met de stand In Class Assistant kun je de SmartMat in de yogales gebruiken. Je volgt dan de gewone yogales, net als iedereen, maar de mat verzamelt gegevens over je bewegingen en geeft feedback: met geluid of alleen in beeld, als het stil moet zijn in de les.

Meer over de SmartMat

Wil je meer weten over de SmartMat? Kijk dan op www.smartmat.com. Daar kun je de SmartMat ook bestellen. Dat is wel een behoorlijke uitgave, want de slimme yogamat kost ongeveer 300 dollar.

Bronnen: MacWorld.com, Fithacking.nl en Basic-fit.nl

Foto header: Shutterstock

Overige foto’s: Smartmat.comWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment