Ingrediënten
2 sneetjes bruin brood (of een dikke plak zelfgesneden boerenbrood van 70 gram)
Dikke mespunt pindakaas
1 theelepel sambal badjak
2 gram verse gember, fijngesneden
1⁄2 teentje knoflook, fijngesneden
2 eetlepels ketjap manis
100 gram tofu, in dunne plakken
100 gram verse ananas, in dunne plakken
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Besmeer het brood met een dun laagje pindakaas.
- Plaats dit 5 minuten in de oven.
- Meng de sambal badjak, gember, knoflook en ketjap in een bakje.
- Besmeer de plakken tofu met het mengsel.
- Haal het brood uit de oven en beleg deze met de tofuplakken, vervolgens nog 5 minuten terug in de oven.
- Bak ondertussen de ananasplakken om en om lichtbruin in een droge koekenpan.
- Haal het brood uit de oven en beleg de sneetjes met de ananasplakken.
Bereidingstijd
20 minuten
Voedingswaarde
Energie: 377 kilocalorieën
Eiwit: 20 gram
Vet: 13 gram
Koolhydraten: 44 gram
Voedingsvezels: 7 gram
Kookweetje
Tofu is een eiwitrijke vleesvervanger, ideaal voor het herstel en de opbouw van spieren voor de vegetariërs onder ons.
Door de ananas even te bakken karamelliseert de suiker aan de buitenkant van de ananas. Het is ook lekker om een heel klein beetje verse koriander aan het kruidenmengsel toe te voegen.
Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter