Ingrediënten
250 gram krielaardappelen, panklaar en voorgekookt
5 ml olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1⁄2 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
5 gram kokosolie
120 gram magere rundertartaar
150 gram sugarsnaps, puntjes eraf gesneden
100 gram panklare kleine worteltjes
Peper en zeezout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven* voor op 150 graden.
- Meng de krielaardappelen met de olijfolie, knoflook en de Provençaalse kruiden.
- Plaats de krielaardappelen in de oven en laat ze in 15 minuten goudbruin bakken, tussendoor één keer goed omscheppen.
- Verhit de kokosolie in de wok en bak de tartaar om en om, zodat die rosé van binnen blijft.
- Haal de tartaar uit de wok.
- Roerbak de sugarsnaps en de worteltjes in dezelfde wok totdat de sugarsnaps een mooie beet hebben, knapperig en sappig.
- Voeg naar smaak peper en zeezout toe.
- Doe het vlees even bij de groenten en het is samen met de aardappels klaar om opgediend te worden.
* Indien je geen oven hebt, bak dan de aardappeltjes krokant terwijl je ze voortdurend omschudt. Toevoeging van extra vetstof is niet nodig.
Bereidingstijd
30 minuten
Voedingswaarde
Energie: 457 kilocalorieën
Eiwit: 38 gram
Vet: 12 gram
Koolhydraten: 50 gram
Voedingsvezels: 16 gram
Kookweetje
Als je de rundertartaar te gaar bakt, wordt het erg droog.
Eet zo veel mogelijk kleuren groente in de week! Door de twee kleuren van de groentesoorten in dit gerecht krijg je veel verschillende soorten vitamines en mineralen binnen. Wortelen bevatten bijvoorbeeld zeer veel Bètacaroteen, een voorloper van vitamine A. Sugarsnaps bevatten zeer veel vitamine C, kalium, fosfor en ijzer.
Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter