Smakelijk sportief: runderbiefrepen met zoete bataat en boontjes

Evelien Koster


Ingrediënten

250 gram zoete bataat, geschild en in stukjes gesneden
200 gram verse sperzieboontjes, de puntjes afgehaald
5 gram kokosolie
120 gram bieflap, in repen gesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
60 gram rode paprika, in reepjes gesneden
Peper en zeezout naar smaak

Bereidingswijze

  • Zet de zoete bataat op in koud water en kook deze in circa 15 minuten niet helemaal gaar. Giet ze af.
  • Breng intussen water aan de kook en kook de sperzieboontjes in circa 5 minuten beetgaar.
  • Verhit de wok met kokosolie.
  • Bak de biefrepen om en om in circa 2 minuten.
  • Voeg de knoflook en de paprika toe, schep het geheel om en bak vervolgens de gare stukjes bataat even kort mee. Breng op smaak met peper en zeezout.
  • Serveer het gerecht samen met de sperzieboontjes.

Bereidingstijd

20 minuten

Voedingswaarde

Energie: 469 kilocalorieën
Eiwit: 37 gram
Vet: 6 gram
Koolhydraten: 64 gram
Voedingsvezels: 14 gram

Kookweetje

Zoete bataat bevat veel calcium en magnesium. Deze mineralen zijn belangrijk voor de prikkelgeleiding van de spieren. Wanneer deze mineralen te weinig in het lichaam aanwezig zijn, kan spierkramp ontstaan.

Zoete bataten zijn het lekkerst als je ze eerst kookt en daarna nog een bereiding van bakken, poffen of stoven meegeeft.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment