Ingrediënten
150 ml water
1 theelepel kruidenbouillon
75 gram boekweit
1 eetlepel honing
1 eetlepel balsamicoazijn
200 gram gekookte rode bieten (kant en klaar in vers vacuüm), in blokjes gesneden
1⁄2 appel, in blokjes
20 gram ui, gesnipperd
1 zoute haring, in grove repen gesneden
Bereidingswijze
- Breng het water met de kruidenbouillon aan de kook en laat de boekweit in 15 minuten zachtjes garen met de deksel op de pan.
- Roer de honing met balsamicoazijn glad.
- Voeg de rode bietjes, ui, appel en boekweit toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Voeg als laatste de haringrepen toe.
Bereidingstijd
30 minuten
Voedingswaarde
Energie: 588 kilocalorieën
Eiwit: 32 gram
Vet: 13 gram
Koolhydraten: 85 gram
Voedingsvezels: 12 gram
Kookweetje
Haring bevat niet alleen veel omega-3-vetzurenm het is ook rijk aan vitamine D.
Wil je het geheel wat smeuïger maken? Voeg dan 2 eetlepels magere kwark toe.
Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter