Ingrediënten
2 bananen
Kaneel naar smaak
1 rauw ei (optioneel)
Bereidingswijze
- Pel de bananen en leg deze in een bakje in de vriezer.
- Haal de bananen circa 15 minuten voordat je het tussendoortje wilt eten uit de vriezer.
- Laat ze half ontdooien in een beslagkom onder toevoeging van een beetje kaneel naar smaak.
- Mix de banaan met de elektrische mixer op volle kracht los, net zo lang tot het een soort van glad, luchtig beslag is.
- Schep het ijs uit de kom en serveer direct.
Bereidingstijd
5 minuten vanaf verwerking halfbevroren banaan
Voedingswaarde
Energie: 189 kilocalorieën
Eiwit: 3 gram
Vet: 1 gram
Koolhydraten: 44 gram
Voedingsvezels: 7 gram
Kookweetje
Het bananenijs kan verrijkt worden met opgeslagen eiwitschuim. Het eiwitschuim spatel je er dan luchtig doorheen. Zodoende krijg je een ‘luchtig’ bananentoetje.
Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter