Ingrediënten
50 gram mie
10 ml olijfolie
120 gram kipfilet, in reepjes
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 theelepel sambal badjak (naar smaak)
200 gram Chinese roerbakgroenten
1 eetlepel honing
2 eetlepels ketjap manis
250 ml gezeefde tomaten uit pak
125 ml water
Bereidingswijze
- Kook de mie 8 minuten in ruim kokend water en gooi in een vergiet.
- Verhit de olijfolie in de wok.
- Bak de kipfiletreepjes in 2 minuten om en om.
- Doe vervolgens de knoflook en sambal erbij en laat dit 1 minuut zachtjes doorsmoren.
- Voeg de Chinese roerbakgroenten toe en wok dit 1 minuut om en om.
- Doe de honing, ketjap, gezeefde tomaten en het water erbij en breng aan de kook.
- Voeg de gaargekookte mie toe.
Bereidingstijd
20 minuten
Voedingswaarde
Energie: 548 kilocalorieën
Eiwit: 40 gram
Vet: 14 gram
Koolhydraten: 66 gram
Voedingsvezels: 3 gram
Kookweetje
Gebruik als vleesvervanger quornblokjes, tofu of ei-omeletreepjes.
Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5
Foto: Michel Zoeter