Smakelijk sportief: bruschettasnack – voor alle sporters en sportclubs van Nederland

Evelien Koster


Ingrediënten

3 plakken volkorenciabatta of ander brood, totaal 105 gram
60 gram paprika, in zeer kleine blokjes
60 gram tomaat, in zeer kleine blokjes
20 gram ui, zeer fijn gesneden
25 gram verse olijven, zeer fijn gesneden
3 gram verse basilicum, zeer fijn gesneden

Bereidingswijze

  • Verhit een droge koekenpan en rooster het brood aan beide zijden krokant bruin.
  • Meng alle gesneden grondstoffen met elkaar in een kom.
  • Verdeel dit mengsel op het geroosterde brood.

Bereidingstijd

15 minuten

Voedingswaarde

Energie: 335 kilocalorieën
Eiwit: 11 gram
Vet: 5 gram
Koolhydraten: 62 gram
Voedingsvezels: 7 gram

Kookweetje

Snij verse basilicum altijd à la minute en verwerk het gelijk in een gerecht. Op voorhand gesneden is basilicum gelijk zwart gekleurd, het ziet er dan heel futloos uit.

Dit tussendoortje is ook als lunch te gebruiken. Om dan voldoende eiwitten in de maaltijd te krijgen, kun je ervoor kiezen om 100 gram gerookte zalm, gestoomde makreel of kiprollade als basis op het geroosterde brood te leggen, met daarbovenop het bruschettamengsel.

Bron: Brenda Frunt en Erik te Velthuis (Nieuwegein 2011), Goud op je bord, ISBN 978-90-5472-176-5

Foto: Michel Zoeter



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment