Slimme sportspiegel vertelt je alles wat je wilt weten

Evelien Koster


Het kon niet uitblijven: knappe koppen hebben een spiegel ontwikkeld die in twintig seconden je hele lijf doorlicht. Vetpercentage, spiertoename, gewicht – alles wat je wilt weten, houdt deze noviteit, met de opvallende naam Naked 3D Fitness Tracker, minutieus voor je bij. 

“We wilden een device ontwikkelen waarmee je je progressie veel sneller in beeld hebt dan wat je kunt zien aan de cijfers op je weegschaal of wat je met het blote oog kunt zien in een spiegel”, zegt Farhad Farahbakhshian, CEO en medeoprichter van Naked Labs. Een impressie van de mogelijkheden:

https://www.youtube.com/watch?v=xJMMdcLEgbs

Hoe werkt het?

Bij de spiegel horen een weegschaal en een app, die voor zowel iOS als Android beschikbaar zal komen. Met behulp van een laser pointer in de spiegel kun je precies zien waar je de weegschaal moet plaatsen. Je stapt erop, gekleed in niets meer dan adams- of evakostuum (of anders in zeer nauwsluitende kleding) en hoeft alleen maar stil te staan. De weegschaal waar je op staat, doet het werk en draait rond. Op het moment dat je gescand wordt, licht er op de spiegel een cirkel op. Met vernuftige dieptesensoren scant de hightechspiegel je in minder dan een halve minuut van top tot teen. Je gegevens worden vervolgens via Bluetooth verstuurd. In de app kun je de veranderingen van jouw lichaam op de voet volgen.

Timelapse

Je kunt de veranderingen die je lichaam doormaakt zo goed zien, omdat er ook een timelapse-functie op de spiegel zit. In de app wordt een 3D-model van je lichaam gemaakt (een soort avatar), waarbij de nieuwste scan telkens met een eerdere meting kan worden vergeleken. Niet alleen heb je hiermee je eigen ‘voor- en na-foto’s’, je kunt ook je progressie scherp in de gaten houden.

Wanneer je ziet dat je lijf er over een langere periode steeds strakker uit gaat zien, geeft dat hartstikke veel motivatie. Heb je je in elk geval niet voor niets in het zweet gewerkt! Maar het is natuurlijk ook een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je niet ongemerkt wat dikker wordt dan je zou willen. Wat er niet aan komt…

undefined

Klaar voor de naakte waarheid?

Naar verwachting wordt het apparaat compatibel met een aantal veelgebruikte trackingsystemen op het gebied van fitness, zoals Fitbit en Apple Health. Op de website van de makers kun je allerlei demonstraties en toepassingen zien.

Ready to get Naked? Voor zo’n 500 dollar kun je jezelf dagelijks volledig in kaart laten brengen. Kun je niet wachten? Helaas, de spiegel komt pas in maart 2017 op de markt. Een pre-order plaatsen is wel mogelijk.

 

Bron: Dutchcowboys.nl

Foto: Naked.fitWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment