Slimme skihelm verzamelt alle gegevens over je afdaling

Evelien Koster


Bekijken met welke snelheid je van de berg bent afgedaald, op beeld terugzien hoe spectaculair je naar beneden bent gegaan; als skifanaat die ook van wintersportgear houdt hoef je daarvoor binnen niet al te lange tijd niet meer apart een actiecamera, een koptelefoon, een gps-tracker en een UHF-radio in te stellen.

Slimme helm

De Forcite Alpine-skihelm is een slimme helm voor wintersporters, die is ontwikkeld door een start-up uit Sydney. Het idee achter de helm is eenvoudig: je zet ‘m op je hoofd en begint aan de afdaling. In de helm zitten een communicatiesysteem, bewegingssensoren, gps, een audiosysteem, 4k recording en auto-editing software die automatisch hun werk doen.

Lichtgewicht

De Forcite Alpine-helm is licht van gewicht en heeft geen klemmetjes, knoppen of clips. Daarmee is hij makkelijk te dragen. Terwijl jij geniet van je afdaling in de sneeuw, legt hij alles voor je vast.

Eerste helmen in 2016

Een prototype van de slimme skihelm is al getest in de sneeuw van Australië en Nieuw-Zeeland. Het team dat de helm ontworpen heeft, is nu bezig om via de website Kickstarter 200.000 dollar op te halen om de helm in productie te kunnen nemen. Waarschijnlijk kunnen de eerste bestellingen dan in januari 2016 geleverd worden.

Gave video

Wil je zien hoe gaaf deze skihelm is? Bekijk dan de video.

https://www.youtube.com/watch?v=_eC7ZrAkGl4

 

 Bron: Dutch CowboysWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment