Slimme fitnessring meet hoeveel je beweegt

Evelien Koster


Fitnesstrackers waarmee je allerlei gegevens over je work-outs kunt verzamelen bestaan al langer, maar meestal hebben ze de grootte van een armband. Wat de nieuwste wearable van het techbedrijf Motiv dan ook bijzonder maakt, is dat hij de omvang heeft van slechts een ring die je zo om je vinger kunt doen.

Sensoren

In de ring zitten sensoren verwerkt die bijhouden hoeveel stappen jij op een dag zet, of dat nu is tijdens een wandeling naar de supermarkt, een hardlooptraining, een fanatiek potje tennis, een work-out in de sportschool of ergens anders.

https://www.youtube.com/watch?v=yOWhJBKqkgk

Waterdicht

De sensoren meten ook wat je hartslag is, waardoor de ring je kan laten weten hoeveel calorieën jij verbrandt door te bewegen. Ook in het water, bijvoorbeeld tijdens je zwemtraining, kun je de ring blijven dragen, want hij is volgens de makers tot vijf meter waterdicht.

Slaapgedrag

De ring is ook in staat je slaapgedrag in kaart te brengen. Bovendien kun je ‘m koppelen aan je smartphone. Een in de ring ingebouwd lampje laat het je vervolgens weten als er een notificatie op je telefoon binnenkomt.

Voorverkoop

Wil jij ook zo’n slimme ring rond je vinger tijdens het sporten of gedurende de hele dag? Dat kan, want de voorverkoop via het bedrijf Motiv is inmiddels van start gegaan. In de lente worden de eerste ringen verstuurd. In eerste instantie werken ze wel alleen met iOS-apparaten. De ring kost 199 dollar, wat ongeveer gelijkstaat aan 190 euro. Hij is verkrijgbaar in twee kleuren, grijs en roségoud, en in zeven verschillende maten. 

Bronnen: Nu.nl en Bright.nl

Foto’s: MotivWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment