Schrijf sprintgeschiedenis op de Rotterdamse Coolsingel!

Evelien Koster


In het weekend van 4 en 5 juli doet de Tour ons land aan. Zaterdag 4 juli rijden de renners tegen zichzelf en elkaar in de tijdrit in en om Utrecht. Op zondag 5 juli raast de Tourkaravaan door het westen van Nederland, via pittoreske plaatsen als Montfoort, Oudewater, Gouda, Rotterdam, Hellevoetsluis en Ouddorp. De eindstreep ligt die dag in Zeeland, bij de Deltawerken van Neeltje Jans.

De start van de tweede etappe is weliswaar in Utrecht, maar de renners rijden die dag maar liefst tweemaal over de Rotterdamse Coolsingel. Een Rotterdams tintje aan een verder vooral Utrechtse aangelegenheid.

Sprintkanon

Voorafgaand aan de doorkomst van de Tour de France kun jij op de Nederlandse Champs Elysées, de Rotterdamse Coolsingel, sprintgeschiedenis schrijven. Ben jij een echt sprintkanon? Geef je dan nu op voor het VLS On Tour sprinttoernooi.

Het sprinttoernooi bestaat uit vier categorieën: dames 18+, heren tot 30 jaar, heren van 30 tot 50 jaar, en heren 50+. Tijdens de finale wordt er twee aan twee gereden en kunnen er per categorie acht finalisten starten. De lengte van het parcours op de Coolsingel te Rotterdam bedraagt circa 300 meter.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de finale op de Coolsingel te Rotterdam. Je ontvangt zelfs een gratis VLS on Tour-wielershirt. Doe jij mee in de finale, dan is dit wielertenue verplicht.

Meld je nu aan!

Zoals het een sprinter pur sang betaamt, moet je er snel bij zijn. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus geef je snel op. Duizenden mensen zullen aanwezig zijn om de doorkomst van de Tour mee te maken – voor zo’n mensenmassa als eerste over de meet komen, is een droom! Stuur dus nu een e-mail met je naam, adres en telefoonnummer naar [email protected]. Misschien sprint jij op 5 juli dan wel voor een uitzinnig publiek op de Coolsingel!

Foto: ANP PhotoWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment