Schrijf je in voor Swim to Fight Cancer in Eindhovens kanaal

Evelien Koster


Swim to Fight Cancer is een zwemevenement waarbij je als deelnemer zo veel mogelijk donaties ophaalt voor Stichting Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en kankerpreventie via KWF Kankerbestrijding. Dankzij de donaties kunnen in het bijzonder beurzen gefinancierd worden voor jonge, talentvolle onderzoekers, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en specialiseren in de oncologie.

Eerste editie

Eerder werden er al edities van Swim to Fight Cancer georganiseerd in steden als Den Bosch en Dordrecht en dit jaar is er dus ook een editie in Eindhoven. Daarbij leg je op 26 augustus twee kilometer af door het Eindhovens Kanaal, waarbij je als het ware het stadshart binnenzwemt. Voor de kenners van Eindhoven: de finish is aan het Havenhoofd bij het NRE-gebouw.

Alleen of als team

De organisatie van Swim to Fight Cancer Eindhoven rekent op honderden deelnemers bij het evenement, dat ze omschrijft als sfeervol, maar ingetogen. Je kunt deze sportieve uitdaging alleen aangaan, maar je kunt ook samen met je collega’s een bedrijfsteam vormen.

Kids Swim

Ben jij nog te jong om met de volwassenen mee te zwemmen? Doe dan mee aan de Kids Swim, die iets langer is dan één kilometer en geschikt is voor sportieve zwemmers van 10 tot en met 15 jaar.

Meerdere steden

Woon je niet in (de buurt van) Eindhoven, maar wil je wel meedoen aan Swim to Fight Cancer? Er zijn ook edities in Dordrecht, eveneens op 26 augustus, in Delft op 27 augustus, in Doetinchem op 9 september, in Hoorn op 10 september en in Den Bosch en Apeldoorn op 17 september.

Inschrijven

Inschrijven voor al deze edities kan op https://www.swimtofightcancer.nl. De inschrijving voor de editie in Eindhoven is inmiddels begonnen. Je betaalt voor je deelname 75 euro. Daarbij beloof je ook je best te doen om minimaal 250 euro aan sponsorgeld op te halen.

Bron en foto’: Swim to Fight CancerWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment